Ugorj bele a filmkészítés világába

A Sony Cinema Line kamerák a gyönyörű filmes képvilággal, nagy teljesítménnyel és rendkívül hatékony munkafolyamatokkal a filmkészítésben is mércét állítanak. Zavartalan felvételkészítés: az S-Cinetone™ és S-Log3 számos más funkció mellett magas szintű színgradálást nyújt. A kompakt FX30 minden eddiginél egyszerűbbé teszi a filmezést feltörekvő alkotóknak.

Csak váz

ILME-FX30B

995 990 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Váz + XL-fogantyú egység

ILME-FX30

1 359 990 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t
Segítség a filmkészítésben

Az FX30 lenyűgöző képeket készít 6K-túlmintavételezéssel és valódi filmes megjelenéssel. Kompakt mérete lehetővé teszi, hogy bárhová magaddal vidd, a kifinomult AF és stabilizáló funkciók pedig lehetővé teszik, hogy a stáb vagy a rögzítés bonyolultsága helyett a jelenet megalkotására koncentrálj.

Egy rajzot néző nő
Cinema Line megjelenés és funkciók
Egy kamerát tartó alkotó
Egy kreatív partner, akire mindig számíthatsz
Egy operatőr felvételt készít egy nőről
Sokoldalú hardver és szoftver
Cinema Line megjelenés és funkciók
Vizuális történetmesélésre tervezve

Az FX30 S-Cinetone képprofilja lenyűgöző, filmszerű megjelenést biztosít csupán a kamera használatával. A kettős alapértelmezett ISO és a Cine EI funkciókat úgy tervezték, hogy gyönyörű képeket biztosítsanak a filmes felvételek és munkafolyamatok során.

A Cinema Line örökségéből merítve

Filmipari tapasztalat a legmodernebb képalkotási technológiával ötvözve

A kiemelkedő Cinema Line mozifilmes kamerasorozat a filmiparban szerzett több évtizedes tapasztalatunkra épül, és a Sony kifinomult, a digitális képalkotás élvonalába tartozó új technológiái támogatják.

A kamera érzékelőjének képe
Lenyűgöző látványvilág

Fejlett technológia a kiemelkedő felbontásért

Az FX30 hátsó megvilágítású Exmor™ R APS-C CMOS érzékelője emlékezetes képi világot, felbontást és kis mélységélességet nyújt. A 6K-túlmintavételezés hatalmas mennyiségű információt tömörít egy 4K-felvételre és -kimenetre, a BIONZ XR™ processzor pedig természetes gradációt, valósághű színreprodukciót, alacsony zajszintet és egyéb képminőségjavításokat szavatol.

Egy nő az étkezőasztalnál ül
S-Cinetone: filmes megjelenés színgradálás nélkül

Az S-Cinetone képprofil filmszerű színeket, bőrtónusokat és egyéb vizuális tulajdonságokat biztosít kizárólag a kamera használatával, utólagos színgradálás nélkül.

Egy nő ül a kertben
Végtelen önkifejezési lehetőség az S-Log3-mal

A gyártási színmegfeleltetéshez és a képérzékelő teljes kapacitásának kihasználásához az FX30 S-Log3 gammagörbével is felvételképes. Ez hozzáférést biztosít az FX30 széles színskálájához és a 14+ színtartományhoz, így az utólagos színgradálás során valódi filmes képminőség érhető el.

Három nő képe, akik mindhárman különböző LUT-ot használnak
A felhasználói LUT-ok pontos előnézetet adnak

Az FX30 LCD-monitorára és HDMI-kimenetére testre szabható, előre beállított és a felhasználó által megadott LUT-ok alkalmazhatók, hogy jobban és pontosabban lásd, hogyan fog kinézni a végső fotó.

Fák kerítéssel
10 bites 4:2:2 felvétel, nagy szerkesztői szabadság

Az FX30 képes belsőleg 10 bites 4:2:2 videó rögzítésére, ha Long GOP vagy All-Intra tömörítést használsz. Ezek több színinformációt biztosítanak, így az utómunka során teltebb, természetesebb árnyalatok érhetők el.

Cine EI, Cine EI Quick és rugalmas ISO-módok

Exponálási módok rugalmas kezelése

A Cine EI széles látószöget és a lehető legjobb képminőséget kínálja, míg a Cine EI Quick a kamera alapértelmezett ISO-értékének automatikus váltásával egyszerűsíti a beállítást. A rugalmas ISO a legnagyobb flexibilitást biztosítja az expozíciós beállításokhoz.

Egy nő sétál lefelé a lépcsőn
Kettős alapértelmezett ISO-érték (ISO800/ISO2500)

Ezzel a funkcióval gyenge megvilágítás esetén manuálisan is beállíthatod az alapértelmezett ISO-értéket 800 helyett 2500-ra. A zajszint mindkét beállítás esetén nagyjából azonos, így tisztább felvételeket készíthetsz gyenge megvilágítás mellett.

Bicikliző nő, nagy sebességű képkockákon ábrázolva
Lassított felvétel akár 120 fps sebességgel

Az akár 120 képkocka/másodperces, 4K-minőségű felvétel és az autofókusz révén rendkívül lágy, max. 5x lassított felvételekkel bővítheted történetmesélői eszköztáradat.

A megbízható autofókusz stabil fókusztartást biztosít

A kifinomult témakövetés lehetővé teszi, hogy a forgatásra koncentrálhass

Az FX30 stabil AF-et és rugalmas fókuszálást biztosít a legkülönbözőbb felvételkészítési helyzetekben. A széles területet átfogó AF a Sony egyedülálló, mesterséges intelligencián alapuló témafelismerésével és a valós idejű követéssel kitartó témakövetést biztosít szinte a teljes képkockán. A valós idejű szem AF biztosítja az arcra és a szemekre történő pontos fókuszálást, emberekre, madarakra és állatokra szabva.

Egy fotós egy nőt fényképez
Vázba épített képstabilizálás kézi felvételhez

Az Aktív mód egy 5 tengelyes képstabilizáló mód, amely precíziós giroszkópos érzékelőt és optikai kompenzációt alkalmaz, lehetővé téve 4K-felbontású kézi felvételek készítését gimbal nélkül.

Egy fiatal pár videót készít egy falfestmény előtt
A látószögváltozás kompenzálása

A kamerán belüli látószögváltozás-kompenzáció kompatibilis objektívekkel átélezés közben minimalizálja a betekintési szög elmozdulását, így stabilabb képi világot szavatol. További látószögváltozás-kompenzáció is elérhető az utómunkaszoftverben, amit a kamera metaadatai támogatnak.

Egy kreatív partner, akire mindig számíthatsz
Felvételre készen – mindig, mindenhol

Az FX30 kompakt és könnyű, így gimbalokkal és drónokkal kombinálva, vagy különböző csatlakoztatott berendezésekkel együtt is használható. Úgy tervezték, hogy kibírja a hosszú forgatásokat, robusztus felépítése révén pedig zord körülmények közötti is helytáll.

Kompakt, könnyű ház

Hordozhatóságra és kényelmes használatra tervezve

Az akkumulátorral és memóriakártyával 646 g (XLR-fogantyúegységgel 951 g) súlyú FX30 jellegzetes, lapos tetejű kialakítással rendelkezik, amely kézben tartva vagy gimbalra szerelve is használható felvételkészítésre. A kamera markolatát úgy terveztük, hogy optimális rugalmasságot, stabilitást és kényelmet biztosítson a hosszabb kézi felvételek készítése során.

Egy fotós füves területen készít felvételt markolat és monitor használatával
Hárommenetes furat az XLR--fogantyúegység tartozékainak

Külső monitorok, diktafonok, akkumulátorok, videolámpák, hosszabbító markolatok, vezeték nélküli mikrofonvevők vagy más kiegészítők stabilan és biztonsággal csatlakoztathatók az FX30 XLR-fogantyúegységéhez.

Egy erdőben fényképező fotós
Megbízhatóság hosszú felvételek során 4K-ban

A rendkívül hatékony hűtőrendszerrel és stabil (nagy kapacitású Z-akkumulátorról vagy USB PD-n keresztül történő ) áramellátással az FX30-at úgy tervezték, hogy hosszabb felvételek során is megbízhatóan működjön.

A magnéziumötvözetből készült váz képe
Tartós magnéziumötvözetből készült ház

Az FX30 vázának és burkolatának könnyű magnéziumötvözet anyaga nehéz körülmények között is tartósságot és kiváló teljesítményt szavatol.

Egyszerűsített működtetés és vezérlés
Új főmenü

Gyors hozzáférés a gyakran használt funkciókhoz

Felvétel közben a képkockasebesség, a zársebesség és más alapvető felvételi paraméterek egy listaszerű főmenüben jelennek meg. A főmenü megjelenítése hozzárendelhető egy egyéni gombhoz, így a paraméterek gyorsan ellenőrizhetők és szükség esetén szerkeszthetők a felvételkészítés előtt. Külön, filmekhez és állóképekhez optimalizált főmenük állnak rendelkezésre.

Kamera SD-kártyával és CFexpress-kártyával
2 CFexpress Type A és SD-kártya kompat. adath. foglalat

A CFexpress Type A-kártyák jelentik az új etalont a kompakt, nagy írási és olvasási sebességű adattárolók terén, amelyek alkalmasak nagy bitrátájú 4K-videókhoz is. A két foglalat váltott és egyidejű felvételt is lehetővé tesz.

Kamerakezelő egy monitort tartva
Rugalmas, nagy felbontású érintőpaneles LCD-mon.

Az oldalra nyíló, variálható szögű hátsó monitor lehetővé teszi a szabad pozicionálást és témakeresést. Elég fényes a nappali, kültéri megjelenítéshez, a funkciómenü pedig lapozással hozzáférhető.

Egy mikrofonnal és monitorral felszerelt kamerát tartó fotós
Széles körű csatlakoztathatóság egy kompakt vázban

A HDMI Type-A csatlakozó használható külső felvevő- és megjelenítő-eszközökhöz. További csatlakozók: USB Type-C®, Többfunkciós/mikro USB, mikrofon, fejhallgató és egy beépített digitális audiointerfésszel rendelkező multifunkciós aljzat.

Egy kamera a RAW kimeneti menüt megjelenítő monitorral
16 bites RAW kimenet HDMI-vel

16 bites RAW-kimenet teszi lehetővé a HDMI-csatlakozón keresztüli csatlakozást kompatibilis külső felvevőkhöz munkaigényes folyamatok elvégzéséhez. A RAW-videokimenet 4672 × 2628 [16:9] felbontása meghaladja a DCI-4K-felbontást.

Sokoldalú hardver és szoftver
Az igényeidnek megfelelően bővíthető

Legyen szó a felvételedhez a tökéletes objektív megtalálásáról, a legjobb külső hangforrás kiválasztásáról vagy az utómunka-folyamat követelményeinek való megfelelésről, az FX30 nem okoz csalódást.

Egységes objektívrögzítési rendszer
Egységes rögzítés. Pontos csatlakozás E-bajonettel

Az egységes rögzítési koncepció a Sony cserélhető objektívjeinek E-bajonettes platformján alapul. Az FX30 kompatibilis az összes E-bajonettes objektívvel, így minden helyzethez kiválaszthatod a megfelelő objektívet.

A Sony hangrendszerkínálata
Válaszd ki a hangbemenet forrását

Az FX30 XLR-fogantyúegysége két XLR-audio-bemenetet tartalmaz, ami lehetővé teszi a különböző külső XLR-mikrofonok gyors és egyszerű csatlakoztatását a hangsáv kiváló minőségű rögzítéséhez.

Egy nő, aki a Catalyst segítségével állítja be a színt
Képstabilizálás és könnyebb munkafolyamat a Catalysttal

Az FX30 rengeteg metaadatot rögzít a Sony Catalyst Browse Prepare alkalmazásával való használatra, beleértve a kamera rázkódását, forgását, a látószögváltozás-kompenzációt, a beágyazott LUT-okat és a videókönyvjelzőket.

Egy fenntartható termékválaszték kialakítása

A környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedések közé tartozik a gyártás során az újrahasznosított anyagok használata; a környezeti hatások kezelése az ellátási lánc egészében; megújuló energia alkalmazása a gyártás során; és újrahasznosítható, műanyagmentes csomagolóanyagok használata.

A Road to Zero logó egy erdőben
Zéró környezeti lábnyomra törekszünk

Környezetvédelem az FX30-cal

Az FX30 gyártásához használt SORPLAS™ anyag többszörösen újrahasznosítható, tartós, olajálló és kiváló minőségű. Kameravázainkhoz a lehető legnagyobb mértékben más újrahasznosítható anyagokat is használunk, így anélkül csökken a környezetterhelés, hogy a teljesítmény vagy a funkcionalitás rovására menne.

Műszaki adatok és funkciók

A kompakt, hozzáférhető FX30 a feltörekvő vizuális mesemondókat a Sony nagyra értékelt Cinema Line kameráinak világába vezeti be. A kamera az S-Cinetone™ és az S-Log3 funkció filmes színtudományát használja a színgradáláshoz, így lenyűgöző felvételeket készít, emellett a munkafolyamatokat hatékonnyá tevő funkciók széles tárházát is kínálja.
  • Kiváló képalkotás a Super 35-ös formátumú, APS-C méretű, hátsó megvilágítású Exmor R CMOS érzékelővel

  • BIONZ XR™ feldolgozási teljesítmény a kiváló képminőség és kezelhetőség érdekében

  • Megbízható, nagy pontosságú autofókusz

  • Mozifilmes színtechnológia S-Cinetone rendszerrel

  • Új naplófelvételi módok a filmkészítéshez

ÉRZÉKELŐ TÍPUSA
APS-C típusú (23,3 x 15,5 mm) Exmor R CMOS-érzékelő
Képpontok száma
Kb. 20,1 megapixel (tényleges) videóknál, kb. 26,0 megapixel (tényleges) fotóknál, kb. 27,0 megapixel (teljes)
ÉRZÉKENYSÉG
[Videó] ISO 100-32000 ekvivalens, AUTO (ISO 100-6400, választható alsó és felső határ), [Fotó] ISO 100-32000 (ISO 50–102400-ra bővíthető), AUTO (ISO 100-6400, választható alsó és felső határ)
LCD
7,5 cm-es (3.0 típusú), kb. 2,36 millió képpont, érintőpanel, nyitási szög: kb. 176 fok, elforgatási szög: kb. 270 fok.
A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről

Értékelések

A felhasználók véleménye