α7R IV

Még egy fontos pillanat

Virtuóz kifejezés. A Sony full-frame tükör nélküli α7R IV gépe a fényképészi elképzelés csúcsa – ilyen kifejezőerő eddig közepes formátumú gépeknél volt elvárás, a kompakt váz pedig bámulatosan gyors eszközt rejt. Tudja meg, miként teszi hatékonyabbá a nagyobb merevség és csatlakoztathatóság.

CSERÉLHETŐ OBJEKTÍVES FÉNYKÉPEZŐGÉPEK

α7R IV 35 mm Full Frame fényképezőgép 61,0 MP

ILCE-7RM4

Kép a(z) α7R IV 35 mm Full Frame fényképezőgép 61,0 MP termékről

1 476 883 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Még inspirálóbb

Fedezze fel a fényképészet kifejezőerejének egy új dimenzióját a páratlan képminőségnek és feldolgozási sebességnek köszönhetően. Az α7R sorozat egy nagy teljesítményű taggal bővül, amely korszerű csatlakoztathatóságot és nagyobb fokú megbízhatóságot nyújt a profik igényeit kielégítve.

Kiváló felbontás és átmenetek

Kiváló felbontás és átmenetek

Agilis és érzékeny

Agilis és érzékeny

Lélegzetelállító portrék, okos munkafolyamat

Lélegzetelállító portrék, okos munkafolyamat

Láttatni a láthatatlant

Láttatni a láthatatlant

Zseniális kezelhetőség és megbízhatóság

Zseniális kezelhetőség és megbízhatóság

Videofelvétel mesteri szinten

Videofelvétel mesteri szinten

Páratlan megjelenítés

Hihetetlen részletesség

A 61.0 Mp-es full-frame Exmor R™ CMOS érzékelő a BIONZ X™ képfeldolgozó processzorral páratlan felbontást, kiváló átmeneteket és alacsony zajszintet nyújt, a részletesség új dimenzióit megnyitva a profik elvárásainak megfelelően. Az α7R IV minden jelenet hangulatát és a témák textúráját is megörökíti.

61 megapixeles Full-Frame, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő

61 MP Full-Frame, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő

Az újonnan fejlesztett Exmor R CMOS-képérzékelő páratlanul nagy felbontással büszkélkedhet. A hátsó megvilágítású kivitel nagy érzékenységet és alacsony zajszintet biztosít a rendkívül magas 61 megapixeles felbontás ellenére.

A legújabb képfeldolgozó processzor

A legújabb képfeldolgozó processzor

A BIONZ X képfeldolgozó processzor és a „front-end” LSI maximalizálja a nagy felbontású érzékelő teljesítményét, és akár 15 fokozatnyi dinamikatartományt képes elérni.

Széles normál ISO-tartomány: ISO 100–32 000

Széles normál ISO-tartomány: ISO 100–32 000

A megnövelt pixelszám ellenére az α7R IV biztosítja a legmagasabb ISO 32 000 beállítást, és csökkenti a zajt az alacsony és közepes érzékenységi tartományokban a kiváló képminőség érdekében.

A kiváló felbontást maximalizáló tényezők

Vázba integrált, öttengelyes képstabilizálás

Vázba integrált, öttengelyes képstabilizálás

A vázba integrált, öttengelyes képstabilizáló algoritmusát a nagy felbontású 61,0 megapixeles képérzékelő teljesítményére optimalizálták. Így mindenben támogatja a kézből történő fotózást és akár 5,5 fokozattal nagyobb zársebességet garantál.

Fényképezzen síri csendben

Fényképezzen síri csendben

A csendes felvételkészítés nem csak ott előnyös, ahol fontos a csend, hanem a fényképezőgép rázkódásából eredő elmosódottságot is kiküszöböli. Egy rezgésmentes zár maximalizálja az α7R IV nagy felbontását az éles és tiszta fotókért.

Elmosódottságcsökkentő felépítés

Elmosódottságcsökkentő felépítés

Az α7R IV felbontásának maximalizálása érdekében a legkisebb rezgéseket is ki kell iktatni, ezért a Sony csillapító csavarokkal alakította át a záregységet, hogy azok elnyeljék a zár okozta rázkódásokat. Egy fejlett képstabilizáló algoritmussal ötvözve jelentősen csökken az elmosódottság, a részletek pedig tűélesek lesznek.

Rázkódásmentes távoli zárkioldás

Rázkódásmentes távoli zárkioldás

A külön megvásárolható vezeték nélküli távvezérlővel (RMT-P1BT) távolról lehet irányítani a fényképezőgépet, így a zárkioldó megnyomása által okozott rázkódás nélkül készíthet állóképeket. Ez maximalizálja a képérzékelő nagy felbontását.

[1] Ultra-XGA OLED Tru-Finder [2] Quad-VGA OLED Tru-Finder

5,76 millió képpontos UXGA OLED Tru-Finder

Ez az 5,76 millió képpontos elektronikus képkereső az α7R III-nál 1,6-szor nagyobb felbontásával teljes részletgazdagságot biztosít. A „High” minőségmód nagy precizitást és természetes valósághűséget tesz lehetővé, megszűnik a moiré és az egyenetlenség. A 120/100 képkocka/mp sebesség egyenletes képminőséget ad, könnyítve a mozgó tárgyak követését.

Lenyűgöző reakció

Kategóriájában a leggyorsabb sorozatfelvétel

A figyelemre méltó képfelbontása ellenére az α7R IV egy mechanikus zár segítségével tartja az akár 10 képkocka/másodperces (sorozatfelvételnél pedig akár 8 képkocka/másodperces) sebességet. Ez biztosítja a fontos pillanatok – például a vadállatok mozgásának – részletgazdag megörökítését, melyet csak a 61 megapixeles képfelbontás tesz lehetővé.

Hasznos 26 MP APS-C keretezéssel

Hasznos 26,2 MP APS-C keretezéssel

A kimagasló képfelbontásnak köszönhetően akkor is megőrizheti a lenyűgözően nagy felbontású, 26,2 megapixeles képet, ha Full Frame méretről APS-C-méretre vágja. Az α7R IV segítségével proaktívan használhatja ki a 61,0-megapixeles full-frame felvételkészítést, például madarak fényképezésekor, amikor gyakran van szükség körülvágásra az elkészített képek felnagyításához.

Széles AF-lefedettség

Széles AF-lefedettség

Az új képérzékelő széles és nagy sűrűségű AF-lefedettséget biztosít 567 fázisérzékeléses AF-ponttal (kb. a magasság 99,7%-a és a szélessége 74,0%-a). A 425 pontos kontrasztérzékeléses AF precíz fókuszálást tesz lehetővé.

Gyors AF a nagyobb felbontás ellenére

Gyors AF a nagyobb felbontás ellenére

A fejlett Fast Hybrid AF-nek köszönhetően az α7R IV hihetetlenül részletgazdag képeket készít gyors AF-fel, még gyenge megvilágítás esetén is.

Még jobb AF-követés

Még jobb AF-követés

A több AF-pont, az AF-érzékelő szélesebb lefedettsége és a továbbfejlesztett AF-algoritmus tovább javítja a témakövetési teljesítményt, még a bonyolult vagy hirtelen mozgások esetén is.

4D FOCUS

Bővebben a Sony AF-funkciójáról

Nagy pontosságú AF gyenge fényviszonyok mellett

Nagy pontosságú AF gyenge fényviszonyok mellett

A fejlett AF-algoritmusok még -3 Fé fényerőnél is segítik az AF pontosságát. A „Fókuszprioritás a blende meghajtójában” opció pontosabb élességállítást eredményez gyenge fény és reteszelt blende mellett is.

Akár 68 képet is készíthet sorozatfelvétel módban

Akár 68 képet is készíthet sorozatfelvétel módban

Mivel a puffermemória mérete másfélszeresére bővült, a fényképezőgép sorozatfelvétel-készítési sebessége akár 68 kép is lehet. APS-C felvételkészítési módban nagyjából háromszor annyi képet készíthet, mint Full-frame felvételkészítési módban.

Két adathordozó-nyílás UHS-II támogatással

Két adathordozó-nyílás UHS-II támogatással

Az 1. és 2. NYÍLÁS is kompatibilis a nagy sok adat gyors írását lehetővé tevő UHS-I és UHS-II kártyákkal. Az α7R IV egyszerre vagy váltásokban is képes felvételre, RAW/JPEG-adatok és képek/videók elkülönítésére, valamint a kártyák közötti másolásra.

Bővítse a felvételkészítési időt, mint a profik

Bővítse a felvételkészítési időt, mint a profik

Az α7R IV nagy kapacitású NP-FZ100 akkumulátorral van ellátva. Hosszas fotózás esetén csatlakoztathat egy VG-C4EM függőleges markolatot, amely akár két NP-FZ100 akkumulátort is képes tárolni, így kétszer annyit fényképezhet, mint az α7R IV-el.

 • Az MI előnyei
 • Az MI-technológia
Valós idejű Eye AF – az állatok szemének követésére is képes

Valós idejű Eye AF – az állatok szemének követésére is képes

Egy továbbfejlesztett algoritmussal az α7R IV az emberi szemen túl, már állatok szemének követésére is képes, lehetővé téve a gyors, precíz és automatikus azonosítást és követést. Ön így hatékonyabban örökíthet meg állatokat a vadonban vagy akár a házikedvenceit otthon, akkor is, ha valami épp elhalad a téma előtt, vagy ha gyakran forgatja a fényképezőgépet a vízszintesen/függőlegesen.

Maximális teljesítőképesség a hivatásos portréfotózásban

Valós idejű Eye AF: a portrékészítés forradalma

A valós idejű Eye AF a portrékészítés forradalma. Ez az MI által támogatott technológia azonnali, pontos szemfelismerést és szemkövetést biztosít, hogy az alany arca mindig tisztán éles maradjon, akkor is, ha a modellek gyorsan mozognak egy fotózáson. A fotós a kompozícióra koncentrálhat – a zökkenőmentes munkafolyamat pedig fontos a profinak.

Azonnali élességállítás a szemre

Azonnali élességállítás a szemre

Amikor AF-üzemmódban aktív az Arc-/Szemprioritás, egyszerűen nyomja le félig a kioldógombot, majd az AF-ON gombot, vagy egy hozzárendelt egyéni gombot. A fényképezőgép gondoskodik arról, hogy az alany szeme legyen fókuszban.

Jobb/bal szem kiválasztása – igény szerint

Jobb/bal szem kiválasztása – igény szerint

Immár akár az alany egyik – jobb vagy bal – szemét is kiválaszthatja fotózás előtt vagy közben az egyéni gombot használva. A szem kiválasztása lehetővé teszi, hogy Ön a kompozícióra, a megvilágításra, és egyéb részletekre összpontosítson.

Valós idejű követést alkalmaz a szemet gyönyörködtető portrék érdekében

Valós idejű követéssel a szemet gyönyörködtető portrékért

A valós idejű Eye AF funkciót együtt is alkalmazhatja a valós idejű követéssel, így a rendszer reagál az alany dinamikus mozgására. Ez a „csapatmunka” olyan követési pontosságot eredményez, ami kényelmesebbé teszi a portréfotózást.

Hatékonyabb munkafolyamat

Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás nagy elvárású profiknak

Az α7R IV számos különböző távoli számítógépes funkciót és adatátviteli módszert támogat, ilyen például a 5GHz-es Wi-Fi. Használja ki a kibővített kényelmi, távvezérléses felvételkészítési és biztonsági adatmentési funkciók minden előnyét.

Rugalmas, vezeték nélküli, összekapcsolt fotózás

Rugalmas, vezeték nélküli, összekapcsolt fotózás

Használja a PC távvezérlőt az α7R IV irányításához, vagy vigyen át adatokat számítógépére az Imaging Edge™ ‘Remote’ szoftver alkalmazással (2.0-ás vagy újabb verzió). Immár a gyorsabb 5GHz-es Wi-Fi is elérhető a nagyobb rugalmasságért.

Gyorsabb PC-távvezérlő vezetékes USB kapcsolattal

Gyorsabb PC-távvezérlő vezetékes USB kapcsolattal

Használja az USB 3.2 Gen 1 kompatibilis USB Type-C™ portot a gyorsabb fájlátvitelt biztosító új algoritmussal, a távoli, számítógépes felvételkészítéshez. Küldjön át nagy, tömörítetlen RAW képeket zökkenőmentesen, a munkafolyamat megszakítsa nélkül.

FTP háttér-adattovábbítás támogatása

FTP háttér-adattovábbítás támogatása

Hogy a gyors átvitellel a profiknak is megfeleljen, az α7R IV a JPEG és RAW formátumú képek készítése alatt és azt követően is támogatja az FTP háttér-adattovábbítást. Előzetesen akár kilenc FTP-kiszolgáló is hozzárendelhető.

Az igazi vakus fényképezés

Az igazi vakus fényképezés

Az egyenletes és reakciókész vakus fotózáshoz minimalizálták a zárelengedés késleltetését, folyamatos vakuval 10 képkocka/mp-es sebesség is elérhető. Vezeték nélküli, önálló vakuval válassza a lassú vagy a hátsó redőnyre történő szinkronizálást.

Standard szinkroncsatlakozó

Standard szinkroncsatlakozó

A standard szinkroncsatlakó kényelmes szinkronizálást biztosít a stúdióvakukkal és egyéb külső világítóberendezésekkel a kívánt stúdiómegvilágítási körülmények megteremtése érdekében.

Imaging Edge

Imaging Edge™ Remote, Viewer, és Edit alkalmazások

Emelje új szintre a fotóit az Imaging Edge alkalmazásokkal. „Remote”: a PC képernyőjéről élőben irányíthatja és felügyelheti a fotózást; „Viewer”: gyorsan megnézheti, értékelheti és kiválaszthatja a nagy képtárak fotóit; „Edit”: RAW-adatokat kiváló minőségű fotókká dolgozhat ki.

Capture One (for Sony)

Capture One (for Sony)

A Capture One Express (Sony) egy ingyenes, díjnyertes és egyszerűen kezelhető szerkesztőszoftver RAW-kidolgozáshoz, hatékony eszközökkel. A megvásárolható szoftver több szerkesztőeszközt és számítógéppel összekapcsolt felvételkészítést biztosít.

„Tapintható” realizmus

A hűség egy más dimenziója

16 képből készült kompozit fotó – képponteltolásos fényképezéssel

A megújult funkció fél/egy képpontos programozott közzel mozdítja el az érzékelőt, 16 képponteltolásos kép elkészítéséhez, az eredeti 963,2 MP-es (egyenértékű) adatmennyiségből pedig egy nagyjából 240,8 MP-es kompozit fotót készít. Az építészeti, művészeti és más képeket valósághű részletekkel, textúrával, színnal, hangulattal, környezettel, 3D-realizmussal és lélegzetelállító hűséggel adja vissza.

A hűség egy más dimenziója

[1] Normál egyedi kép (200%-os nagyításban)
[2] Kompozit fotó képponteltolásos többszörös fényképezéssel készített 16 képből összeállítva (100%)

Profiknak tervezve

 • Elölnézet
 • Hátulnézet
Beállítások mentése/betöltése

Beállítások mentése/betöltése

Az új Beállítások mentése/betöltése funkció segítségével elmentheti a fényképezőgép beállításait az SD-memóriakártyára, amelyről aztán beolvashatja őket annak érdekében, hogy más fényképezőgépeken is kényelmesen használhassa beállításait.

Hatékony képválogatás

Hatékony képválogatás

A képek visszanézésekor csillagokkal értékelheti a fotókat, és védelemmel láthatja el őket, rögtön elkészítés után. További kényelmi funkció a 10/100 fotónként lépő kijelző és a sorozatfelvételek csoportos ellenőrzése.

Hatékonyabb menüfelület

Hatékonyabb menüfelület

Az egyedi gombok menüképernyőn található illusztrációja megkönnyíti a használatot. Emellett, az elülső tárcsát vagy az Fn gombot egy kézzel használva akár a menülapok között is váltogathat.

Profi videókészítési funkciók

 • 4K film minta
 • 4K nagy felbontás
 • S-Log & HLG

Stabil AF-követés a lélegzetelállító videókért

A Fast Hybrid AF funkció eleget tesz a 4K videók szigorú autofókusz-feltételeinek. AF-fel a sebesség, a precizitás és a követési teljesítmény is adott a sima és stabil videóhoz. Az állandó élességhez az AF-követési érzékenység beállítása szükséges.

Valós idejű Eye AF videók készítéséhez is

Valós idejű Eye AF videók készítéséhez is

A valós idejű Eye AF immár a videókészítést is támogatja, ugyanis képes felismerni és folyamatosan követni az alany szemét. Mivel az α7R IV pontosan az alany szemére állítja az élességet, Önnek csak a kompozícióval kell törődnie.

Érintésalapú követés – folyamatosan éles alany

Érintésalapú követés – folyamatosan éles alany

Videókészítés közben érintsen meg egy alanyt az LCD monitoron. Érintésalapú követéssel az α7R IV élességet állít és követi az alanyt. Ha az α7R IV felismeri egy ember szemét, bekapcsol a valós idejű Eye AF és az is követni kezdi.

Digitális audiointerfész a tiszta hangrögzítésért

Digitális audiointerfész a tiszta hangrögzítésért

A multifunkciós aljzat egy digitális audio csatlakozófelülettel bővült. Az új ECM-B1M puskamikrofonnal vagy az új XLR adapterkészlettel együtt használva kiváló hangminőségű felvételt lehet készíteni minimális minőségromlással.

Brosúra letöltése

Brosúra letöltése

Műszaki adatok és funkciók
A profi használhatóság és rugalmasság ötvözete a figyelemre méltó α7R IV modellben. A lenyűgöző felbontást gyors és innovatív AF, öttengelyes stabilizálás, 10 képkocka/másodperces sorozatfelvétel egészíti ki – mindez egy kompakt, robusztus vázban.
 • 61 megapixeles, 35 mm-es Full Frame Exmor R CMOS-érzékelő és BIONZ X™ képfeldolgozó processzor

 • Normál ISO-tartomány: 100 – 32 000

 • Fast Hybrid AF 567 pontos fókuszsík-fázisérzékeléses AF-fel és 425 pontos kontrasztérzékeléses AF-fel

 • Nagy sebességű, akár 10 képkocka/mp-es sorozatfelvétel AF/AE-követéssel

 • Megbízható és kényelmes kezelhetőség a profi munkavégzéshez

Objektívkompatibilitás
Sony E bajonettes objektívek
Érzékelő típusa
35 mm-es Full Frame (35,7 × 23,8 mm), Exmor R CMOS-érzékelő
Pixelek száma (valódi)
Kb. 61,0 megapixel
ISO érzékenység (Ajánlott Expozíciós Index)
Fotók: ISO 100-32000 (az ISO-érték az ISO 50-től ISO 102400-ig állítható a bővített ISO-tartományban), AUTO (ISO 100–12 800, állítható alsó és felső határérték), Videók: ISO 100-32 000 értéknek megfelelő, AUTO (ISO 100–12 800, állítható alsó és felső határérték)
Akkumulátorkapacitás (állóképek)
Kb. 530 felvétel (képkereső) / kb. 670 felvétel (LCD monitor) (CIPA-szabvány)
Képkereső típusa
1,3 cm-es (0,5-ös típusú) elektronikus képkereső (színes), UXGA OLED
Monitor típusa
7,5 cm (3,0 típusú) típusú TFT

A doboz tartalma

Hálózati kábel, NP-FZ100 akkumulátor, Kábelvédő, Akkumulátortöltő BC-QZ1, Vállszíj, Objektívsapka, Védősapka kiegészítőfoglalathoz, Nézőkesapka, USB Type-CTM kábel

A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről

Díjak

Díjak