A világon az első TV kognitív intelligenciával

Igazán magával ragadó élmény, amilyen a minket körülvevő világ is. Ez volt a cél a BRAVIA XR™ televíziók fejlesztésekor – a vadonatúj Cognitive Processor XR™ köré épített megoldások utánozzák azt, ahogyan az emberi agy gondolkodik és reagál.

Mi az a kognitív intelligencia?

A világot a szemünk és a fülünk által egyidejűleg az agyunk felé továbbított információk alapján érzékeljük. A hagyományos MI csak egyenként képes észlelni és elemezni a színt, a kontrasztot és a részleteket. A Cognitive Processor XR technológia egyszerre tud mindent elemezni, akárcsak az agyunk.

Információk százait elemzi, ahogyan az emberi agy is teszi

A valóságközelibb élmény megteremtéséhez a Cognitive Processor XR több száz területre osztja fel a képernyőt, és minden eddiginél jobban felismeri a bennük lévő, különálló objektumokat. Ráadásul képes keresztelemzést végezni másodpercenként pár százezer különböző képelemen, ahogyan az emberi agy is teszi.

Pontosan olyan képek, ahogyan a szemünk érzékeli a világot 
Páva osztott képernyős képe, amelyen látszik a szín, a kontraszt, a tisztaság és a mozgás állítása a kiegyensúlyozott képhez
Minden elem kiegyensúlyozott harmóniában – valósághű látvány

A hagyományos tévékkel ellentétben, ahol a kép minden elemét ugyanolyan szintre állítják, a keresztelemzést végző XR televíziók minden elemet a legjobb végeredményhez igazítanak, egymással összhangban, így minden harmonikus és teljesen természetes lesz.

Vonatozó nő képe, amelyen jól látszik a BRAVIA XR fókuszerősítése
Ugyanúgy fókuszál, mint az emberi szem

A BRAVIA XR televíziók ugyanúgy működnek, mint a szemünk: érzékelik a jelenet fő fókuszpontját, és feljavítják a téma minden részletét, hogy az természetes mélységérzetet nyújtva kiemelkedjen, akárcsak a való világban. 

Realisztikus, magával ragadó hangzás pont mint a valóságban
Éneklő nőt mutató televízió, a képernyőn látható mikrofonból induló hanghullámokkal
A hangpozicionálás a történések közepébe visz

A BRAVIA XR televíziók a jelenet közepébe helyeznek a fejlett hangfeldolgozással, mely az emberi fület utánozva határozza meg a hang forrását, majd a képernyő megfelelő pontjára helyezi azt.

A nappaliban egy kanapén ülő, tévéző hölgy, a felette, mögötte és előtte lévő virtuális hangsugárzókból érkező hanghullámokkal
Virtuális hangélmény extra dimenziókkal 

A BRAVIA XR televíziók valódi többdimenziós élményt kínálnak azzal, hogy vízszintesen és függőlegesen is sugározzák a hangot. Elemzik és felkonvertálják a hangot 5.1.2 csatornás surround hangzásra, és valódi 3D hangot teremtenek. 

Moziélmény saját otthonodban a BRAVIA XR mellé járó filmekkel

Általános feltételek vonatkoznak. * A Bloodshot csak beváltható filmként érhető el.

Még több izgalmat és érzelmet közvetít a képernyő

Milyen érzés a valóság? Ezt a kérdést igyekszik megválaszolni a BRAVIA XR televízió a „kognitív intelligenciával”. Tudja, hogyan lát a szemünk és hall a fülünk, így emberibb perspektívát tud bemutatni a képernyőn – a jelenetek mélyebb átélését elősegítő, valósághű élményért.

Ismerd meg a BRAVIA XR mögött rejlő filozófiát 

Az új BRAVIA XR televízió fejlesztőmérnökei nyilatkoznak arról, hogy mi motiválta őket egy teljesen új típusú tévé-processzor megalkotására.

Fedezd fel a BRAVIA XR kialakítása mögötti inspirációt

Ismerd meg a BRAVIA XR formatervezői csapatának véleményét a minimalista koncepcióról, a rendkívül vékony keretről és a „One Slate” formatervről, amely valóban lenyűgöző élményt visz az otthonodba.

Nézd meg az új BRAVIA XR televízió bejelentését

Ismerd meg a Cognitive Processor XR-rel szerelt BRAVIA XR filozófiáját, amellyel minden eddiginél valósághűbbé teszi a hangot és látványt. Nézd meg a partnereinkkel készített interjúkat a BRAVIA CORE és a Google TV funkciókkal kapcsolatos szerepükről.

A BRAVIA XR bemutatójának megtekintése

Fedezd fel a BRAVIA XR termékcsalád technológiáját, és ismerd meg a kép, a hang és az okosfunkciók fejlesztéseit, amelyektől különlegesek ezek a készülékek.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.