7.2 CSATORNÁS HÁZIMOZI AV-ERŐSÍTŐ | STR-DN860

Összes műszaki adat és funkció

STR-DN860

179 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Erősítő

Erősített csatornák száma csatornák száma
7 csat.
Bi-AMP
VAN (hátsó surround hangzás opcióval)
Digital Legato Linear
IGEN
HD-D.C.S. (Digital Cinema Sound)
IGEN
Portable Audio Enhancer
IGEN
Hangtérprogram (2 cs/többcsatornás) 
IGEN
Hangtérprogram (A.F.D)
IGEN
Hangtérprogram (fejhallgató)
IGEN
Hangtérprogram (Mozi)
IGEN
Hangtérprogram (zene)
IGEN

Videofunkciók

4K kimenet
IGEN
Audio Return Channel
IGEN
HDMI átvitel
IGEN
3D HDMI-n keresztül
IGEN
A/V SYNC
IGEN (változtatható)
BRAVIA® SYNC™ (CEC vezérlés)
VAN (egyérintéses lejátszás, rendszer audiovezérlés, rendszer kikapcsolása)
1080p/24p
IGEN
Deep Color
IGEN
Videó felskálázó és konverter (analógról komponensre/HDMI-re)
IGEN / NEM
x.v.Color (xvYCC)
IGEN

Autom. hangsugárzó-beállítás

Kalibrációs jellemzők
IGEN
DCAC (digitális automatikus mozibeállítás)
IGEN

Tuner tulajdonságai

Csatorna előbeállítása (FM/AM)
TTL30 (-/30/-)
RDS
IGEN

Interfész

Bemeneti és kimeneti csatlakozók
HDMI video be/ki (5/1), Hátsó HDCP2.2 (1), Kompozit video bemenet 2, Kompozit monitor kimenet (1), Audio bemenet (2), Koaxiális audio bemenet (1), Analóg bemenet (4), Fejhallgató kimenet, Előerősített mélynyomó-kimenet (2), USB (1 elöl), Ethernet port, MHL elöl (1)

Dekódolási formátum

DTS® HD/Dolby® TruHD/Dolby® Digital+
IGEN/IGEN/IGEN
LPCM (2cs/5.1cs/7.1cs) HDMI-n ker.
IGEN
Dolby® Digital/DTS®
IGEN/IGEN
Dolby® Digital EX
IGEN
DTS-ES™ (MATRIX6.1/DISCRETE6.1)
IGEN/IGEN
DTS® 96/24
IGEN
Dolby® Prologic®
IGEN
Dolby® Prologic II
IGEN
Dolby® Prologic IIx
IGEN
Dolby® Dual Mono
IGEN
96 k 24 Bit PCM
IGEN

Hálózati csatlakoztatási lehetőség

Internetkapcsolat
IGEN
Zenedekódolási formátum a hálózati klienshez
[MP3].mp3, [AAC/HE-AAC].m4a, .aac, [WMA9 Standard].wma, [LPCM].wav, [FLAC].flac, .fla, [Dolby Digital].ac3, [DSF].dsf, [DSDIFF].dff, [AIFF].aiff, .aif, [ALAC].m4a
PC-csatlakoz. frissítés (Ethernet)
IGEN
Chromecast built-in
IGEN

Környezetbarát és energiatakarékos

Teljesítményfelvétel (kikapcsolt állapot)
nem áll rendelkezésre
Teljesítményfelvétel (készenléti mód)
0,3 W
Teljesítményfelvétel (hálózati készenléti mód) – csatlakozók
1,7 W (Ethernet) / 1,7 W (Wi-Fi®) / 1,7 W (Bluetooth®) / 1,7 W (minden terminál és hálózat csatlakoztatva)
Bekapcsolt készenléti mód
19 perc után
Bekapcsolt hálózati készenléti mód – csatlakozók
19 perc után (Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth)
Vezeték nélküli hálózat(ok) be-/kikapcsológomb
Változtassa meg a Bluetooth® készenléti mód beállításait (MENU (MENÜ) -->Bluetooth Settings (Bluetooth-beállítások)-->Bluetooth Standby (Bluetooth készenléti mód)-->ON/OFF (BE/KI)) / Változtassa meg a Távoli indítás beállításait (MENU (MENÜ)-->Network Settings (Hálózati beállítások)-->Remote Start (Távoli indítás)-->ON/OFF(BE/KI))

Általános funkciók és jellemzők

Automatikus készenlét
IGEN
GUI (grafikus felhasználói felület)
IGEN

Méret és tömeg

Méretek (Sz x Ma x Mé mm)
430 x 156 x 329,4 mm
Tömeg (kg)
8,3 kg

Jellemzők

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Nagyfelbontású hang Direct Stream Digital (DSD) technológiával

Élvezze a Direct Stream Digital (DSD) audiokodek által nyújtott stúdióminőségű hangzást – kifejezetten a nagy felbontású audiolejátszásra tervezve. Ez az 1 bites formátum nagyon magas frekvenciájú 1-es és 0-ás adatfolyamot használ az audió hullámforma újraalkotásához a hagyományos kodekekéhez képest nagyobb felbontásban. A végeredmény tisztább, élesebb, nagy felbontású hangminőség. Az STR-DN860 USB és hálózati csatlakozásokon keresztül támogatja a DSD 5,6 MHz-es (2 csatorna) dekódolást, HDMI, USB és csatlakozásokon keresztül pedig a DSD 2,8 MHz-es (legfeljebb 5 csatorna) dekódolást.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

A 4K felbontásnöveléssel és a HDCP2.2-es 4K jelátvitellel több részletet fedezhet fel

A natív 4K forrás a HDCP2.2-vel ellátott 4K HDMI bemeneten keresztül közvetlenül átvihető. A felbontásnövelő technológiának köszönhetően a hagyományos HD felbontást még jobb minőségben és még nagyobb részletességgel élvezheti. Korábban csak a 1080/24p felbontástól a 4K/30p felbontásig lehetett a felbontásnövelő technológiát alkalmazni, azonban az új STR modellek esetében nincs korlátozás a bemeneti videofelbontásra.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

7.2 csatornás vevőegység a magával ragadó surround hangzásért

Adja át magát a szórakozásnak a 7.2 csatornás, csatornánként 165 W kimeneti teljesítményű, egész helyiséget megtöltő surround hangzásnak. Egy speciális csatorna két aktív mélysugárzó csatlakoztatását támogatja, lehetővé téve, hogy a mély hangok egyenletesen kitöltsék a szobát. Így Ön, függetlenül attól, hogy filmeket néz, játszik vagy éppen kedvenc zenéit hallgatja, garantáltan új élményben lesz része.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Dolby® TrueHD és DTS®-HD Master Audio kodekek

Az STR-DN860 mind a Dolby® TrueHD®, mind a DTS-HD® Master Audio kodekeket támogatja, hogy a Blu-ray Disc™-es hanganyagok kivételes minőségűek legyenek. Ezek a fejlett, nagy felbontású audioformátumok segítségével, melyek közel stúdióminőségű, veszteségmentes hanganyagot hoznak létre, a felhasználó elmerülhet a többcsatornás hangzásban és a kiterjedt, mozis surround hangzásban, ha filmet néz vagy zenét hallgat.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Advanced Digital Cinema Auto Calibration

Élvezze a magával ragadó mozihangzást bárhol is foglaljon helyet. A digitális automatikus kalibráció (ADCAC) optimalizálja az audioteljesítményt a megfelelően kiegyensúlyozott hangzás érdekében. A tartozék mikrofonnal felmérheti szobája akusztikai jellemzőit ülőhelyéhez és a hangsugárzók elhelyezkedéséhez képest. A rendszer ennek megfelelően beállítja és finomhangolja a hangzást, kiiktatja a gyenge hangzású helyeket a széles, természetes hangtér létrehozása érdekében.

A hangzásoptimalizáló tiszta hangzást biztosít minden hangerőn

Élvezze a tiszta, dinamikus hangzást minden hangerőn a beépített hangzásoptimalizálónak köszönhetően. Az A/V erősítő automatikusan méri a hangsugárzó hatékonyságát, és a frekvencia-átvitelt a hallhatóság alapján állítja be. Az eredmény: gazdag hangzás — még normál szobai hangerő mellett megtekintett vagy hallgatott tartalmak mellett is.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Center hangsugárzó felemelése

A center hangsugárzókat általában a képernyő alatt helyezik el, így minden középre pozicionált hang a képernyő alatt szólal meg. A funkció révén úgy fog tűnni, mintha a center hangsugárzó a képernyőn lenne elhelyezve. A center hangsugárzó hangját tetszőleges magasságba lehet felemelni. (Az első, magas hangsugárzókkal is működik.) A center hangsugárzó emelésének értékét 0 (KI), valamint 1 és 10 közé lehet beállítani. A nagyobb érték magasabbra pozicionálja a center hangsugárzót, így a hallgatóság a saját igényeihez igazíthatja a funkciót. A funkció A.F.D. móddal (amely nem hozz létre hangteret) és mozi móddal (HD-Digital Cinema Sound stb.) is működik.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Mennyezeti hangsugárzó mód 

Ez a funkció virtuálisan áthelyezi a képernyő körül található mennyezeti hangsugárzók első és középső hangsugárzóit. Így a felhasználó a karakterek hangjait a képernyőtől fogja hallani és nem a mennyezetről. Ezzel a móddal a zenék még természetesebbnek és gazdagabbnak fognak hallatszódni a mennyezeti hangszórók segítségével.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

HD Digital Cinema Sound®

Most otthonában is életre kel a legendás Cary Grant Theatre kivételes akusztikája. A Sony Pictures Entertainment-tel közös fejlesztésű HD Digital Cinema Sound® technológia létrehozásakor a Cary Grant Theatre épületében elvégzett méréseket vették alapul, amelyet a hollywoodi filmek hangjának szinkronizálásához használnak, így most minden megtekintett filmet hollywoodi bánásmódban részesíthet.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Adja vissza az élő zene hangzását a Koncertterem üzemmódban.

Teremtse újra az élő koncertek hangulatát nappalijában. A világ néhány leghíresebb koncerttermének akusztikai adatai alapján elkészített Koncertterem üzemmódban 3 különböző teremből választhat.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

A legegyszerűbb módja, hogy zenéit a hangsugárzóira küldje

A Chromecast built-in segítségével kedvenc zenei alkalmazását a hangsugárzókra streamelheti. Egyszerűen érintse meg a Cast gombot a zenei alkalmazásban Android telefonján vagy tabletjén, iPhone-ján, iPadjén, Mac® vagy Windows laptopján, illetve Chromebookján, és az indításhoz jelöljön ki egy hangsugárzót vagy hangsugárzócsoportot.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Kiváló minőségű vezeték nélküli streaming

Az LDAC a Sony új audiotechnológiája, amely kiváló minőségű vezeték nélküli hanglejátszást tesz lehetővé Bluetooth®-on keresztül. A háromszoros mennyiségű adatátvitellel az LDAC technológia javítja a vezeték nélküli zenehallgatás élményét minden zene esetében.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Egyszerű átvitel Wi-Fi® és Bluetooth® kapcsolattal

Mindössze csatlakoztatnia kell eszközét ahhoz, hogy elérje kedvenc zenéit. Streamelje kedvenc dalait vezeték nélkül okostelefonjáról, tabletjéről vagy laptopjáról Wi-Fi® használatával – nincs szükség kábelekre. A Bluetooth® egyszerű kapcsolódást nyújt, egyetlen érintéssel párosíthatja kompatibilis eszközét, akár NFC-vel is. Mi több, az AirPlay segítségével iOS rendszerű eszközről is streamelhet zenét az erősítőn keresztül a hangsugárzókra.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Egyérintéses zenehallgatás és egyérintéses tükrözés

Zenéinek vezeték nélküli sugárzásához egyszerűen érintse NFC-kompatibilis okostelefonját vagy tabletjét az STR-DN860 egységhez. Az NFC egyérintéses és a Bluetooth® kapcsolat kombinációja révén az „egyérintéses zenehallgatással” az STR-DN860 egységen keresztül hallgathatja az okostelefonján vagy tabletjén játszott zenét. Hasonlóképpen az NFC egyérintéses és a Wi-Fi® kapcsolat kombinációjának révén a „egyérintéses tükrözéssel” vagy a Miracast™ funkcióval vezeték nélküli útválasztó nélkül tudja az erősítőn keresztül a televízión megjeleníteni az okostelefonján vagy tabletjén játszott videókat. Nincs több zavaros vezetékes csatlakozás vagy összetett beállítási folyamat Azokban az esetekben, ahol az NFC nem elérhető, kézzel történő párosítással lehetséges kapcsolatot létesíteni.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

HDMI, optikai digitális és AV csatlakoztatási lehetőség

Rugalmas otthoni szórakoztatórendszer-beállítást támogató kialakítás: 5 HDMI bemenet és 1 kimenet, valamint optikai digitális és analóg AV-csatlakozások. Így a már meglévő berendezésnek is jut hely: a tv-készüléknek, a Blu-ray Disc™ lejátszónak és a hangsugárzóknak, de lehetőség van a további bővítésre is.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

A két MHL-port segítségével HD videót nézhet, képeket nézegethet vagy zenét hallgathat, miközben tölti a telefonját

Az STR-DN860 felkészült az okostelefonokra. A HD videókat és a képeket megtekintheti a televízió nagy képernyőjén is. Az olyan telefonos alkalmazásokat is használhatja, mint a Facebook®, Twitter™, YouTube™ és a Google Maps. Az MP3-as zeneszámokat az erősítőn keresztül is lejátszhatja. Egy vékony kábellel csatlakozhat az STR-DN860 egységhez, mialatt tölti telefonja akkumulátorát. Szükség esetén az MHL-képes okostelefont a tv vagy az erősítő távvezérlőjével is irányíthatja. Köszönhetően a hátlapon található plusz egy MHL aljzatnak, az olyan termékek, mint a Roku, egy időben, a telefonnal együtt csatlakoztathatók a rendszerhez.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Engedje szabadon a zenét a több szobában elérhető zenehallgatás élményével

A többhelyiséges zenehallgatás lehetőségének köszönhetően megtöltheti otthonát kedvenc zeneszámai dallamával. A többhelyiséges funkció magában foglalja például a Házibuli üzemmódot, amely kiválasztásával ugyanaz a zene élvezhető egyidejűleg több hangsugárzóval, illetve a Személyes üzemmódot, amely különböző zenék hallgatását teszi lehetővé több hangsugárzóval.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Egyesítse zenéit a SongPal alkalmazással

Az okostelefonra vagy tabletre letölthető SongPal alkalmazással egyszerűen kezelheti zenei gyűjteményét. Bluetooth® vagy Wi-Fi® kapcsolaton keresztül egyszerűen és zökkenőmentesen férhet hozzá a számítógépén, szerveren vagy online zenei szolgáltatóknál tárolt zenéihez. Az alkalmazás segítségével testre szabhatja a hangbeállításokat, így remek, kiegyensúlyozott hangélményben lehet része, és beállíthatja a több szobában elérhető zenehallgatás élményét.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

A grafikus felhasználói felület leegyszerűsíti a készülék vezérlését.

Az átlátható kezdőlap révén könnyű eligazodni az erősítő főmenüjében. Tartsa kézben az irányítást tévézés közben. Azonosítsa a csatlakoztatott eszközöket, és a testreszabott hangmódok segítségével válassza ki a kívánt hangzást.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Új hangerő-előerősítő integrált áramkör (TBD)

Az STR-DN860 számára újonnan kifejlesztett IC CXD90035 előerősítő teljesen elkülöníti a földelést az integrált áramkörben és az áramkörön kívülre vezeti azt. Ennek eredményeként megszűnik a különböző fokozatok közötti interferencia, így stabilabb az erősítés, ami jó minőségű hangot eredményez gazdag, alacsony frekvenciákkal. Ráadásul a belső erősítő áramkör új kialakítása javítja a többlet tulajdonságokat és csökkenti a torzítást, így sokkal nyitottabb és szabad hanghatást létrehozva.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Erősítő

Az STR-DN860 az analóg jelútvonalon keresztüli jobb hangzás érdekében továbbfejlesztett szerkezeti stabilitással rendelkezik. A nagyobb gyorsaság és teljesítmény érdekében az áramkör az üveg epoxi lapon kapott helyet.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Lokalizált analóg tápellátás

Az eszközök földelt táp feszültségét az erősítő szabályozza, hogy minimalizálja a nagy frekvenciájú jeleket, így csökkentve az áramkör elektromágneses sugárzását és zajmentesen tartva az analóg jelútvonalat és az erősítő áramkörét. Ez a kialakítás javítja a digitális hang- és videojel jel-zaj arányát, így az alacsony frekvenciás hangok sokkal határozottabbak, tisztábbak és élethűbbek.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Sony alkalmazott elektromos alkatrészek

A fő tápellátás a nagyméretű, egyedileg készített elektrolitikus kondenzátorokból álló egység biztosítja. Az összes analóg jelútvonalon audio szintű ellenállásokat használnak. A kritikus helyeken eredeti típusú és nagyméretű ellenállásokat is használ a rendszer. A nagyobb méretű háznak köszönhetően kisebb az impedancia sodródás, amit átfolyó áram által előidézett hőhatás okoz. Ezáltal az erősítő magasabb szintű hangalkotásra képes.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Prémium szerkezet az optimális hangzásért

Az optimális audiovizuális teljesítmény érdekében az STR-DN860 a legkiválóbb minőségű alkatrészekből és a legjobb kialakítással készült. A merev acélház vázszerkezetű kialakítással rendelkezik a hangsugárzóra kívülről nehezedő nyomás csökkentése érdekében a fókuszált hangzásért. A gyantabevonatú áramkör javítja a szerkezeti stabilitást, és lehetővé teszi a teljesítményerősítő nagyobb kimeneti teljesítményét. A hűtőborda kialakításának köszönhetően maximális mennyiségű levegő jut be az erősítő áramkörébe, ezzel megakadályozza a nem kívánt érzékenység kialakulását – mindez együtt nagy teljesítményű, kifinomult hangzást biztosít.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Nagy kapacitású hálózati transzformátor

A vákuumos bevonatkészítés egy lapos és egyenletes bevonatot készít hálózati transzformátor belső vezetékezésére. A rézgyűrű és a tekercs körül található zúgásmentes acél burkolatnak köszönhetően a mag megakadályozza a zajszivárgást. Gazdag basszust és a részletek finom reprodukcióját eredményezi. Alacsony frekvencián még erőteljesebb basszust hoz létre. A részletesség szintje segít sokkal pontosabb akusztikájú basszust és énekhangot kialakítani, így nagyobb terű, tisztább hangban lehet része.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Hűtőbordás kialakítás 

A bordás kialakítást tanulmányozva és a szabályozva az egyenletességet, jó minőségű és stabil hanghatás érhető el. Az erősítő áramköre képes jobban ellenállni a nem kívánt hangnyomásnak.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Digitális áramköri lap 

A digitális fokozathoz használt digitális áramköri lapot erős fémkeret védi a hangsugárzó hangnyomásától. Ez a hűtőborda-konzol védi a digitális áramkört a nem kívánt sugárzástól és a főházban található nagy impedanciájú áramkört a szükségtelen zajtól, így sokkal tisztább hangminőség produkálható.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Második generációs ES forraszanyag

A több éves hangtervezési tapasztalat és a Sony folyamatos hangtesztelése segített megalkotni egy ES-szintű forraszanyagot. A nagy tisztaságú ón alapot kis mennyiségű, speciálisan kiválasztott fémelemekkel keverik, hogy egy olyan különleges ötvözetet hozzanak létre, ami képes érzékeny és rendkívül egyenletes hangot szállítani.

Kép a(z) 7.2 csatornás házimozi AV-erősítő | STR-DN860 termékről

Digitális jelfeldolgozás (DSP)

Az STR-DN860 egy nagy teljesítményű digitális jelprocesszort (DSP) tartalmaz, amely támogatja a legfrissebb sorround hangformátumokat és a legnagyobb pontosságot biztosítja a Dolby® Digital Plus, Dolby® TrueHD, DTS® High-Resolution Audio és DTS® HD Master Audio, Dolby® Pro Logic® IIx, Dolby® Digital és DTS® Digital Surround dekódolásakor. DTS 96/24™, DTS-ES™ Discrete 6.1, DTS-ES™ Matrix 6.1 és DTS Neo:6™ formátum is feldolgozható.

D.L.L (Digital Legato Linear)

Az STR-DN860 egy 7 csatornás analóg erősítővel rendelkezik, amelyet egy 7.2-es hangrendszerben lehet használni. Ráadásul az erősítő H hangsugárzó és kettős erősítő funkciókat is biztosít. Ily módon a hátsó sorround hangsugárzók erősítői utasíthatók a H hangsugárzó funkció vagy a kettős erősítés használatára.