5 DJ, akikről nem érdemes lemaradni

a 2015-ös TomorrowWorld zenei fesztiválon

A TomorrowWorld a belgiumi Tomorrowland zenei fesztivál amerikai változata, amelyre szeptember 25. és 27. között kerül majd sor a georgiai Atlantában. Nem véletlen, hogy a TomorrowWorld fesztivált nevezték a „Legjobb zenei esemény” (Best Music Event) címre az International Dance Music Awards keretén belül. Az eseményen több száz DJ (igen, több száz) lép fel, luxuskempinget alakítanak ki, és Amerika legnagyobb zenei fesztiváljának tartják a nagykorúak (21 év és afelett) körében. A TomorrowWorld híres a látványos, lenyűgöző méretű színpadjairól. Mindegyik egyedi kinézettel és hangulattal rendelkezik, és már-már „Disneyland-szerűen” ügyelnek a részletekre. Vajon kik azok, akiket a legnagyobb izgalommal várunk az idei fesztiválprogramból?

Hallgassa meg Ön is ezt az öt lenyűgöző DJ-t, akik biztosan ámulatba ejtenek minket az idei TomorrowWorld zenei fesztiválon.

1. Adventure Club

Az elektronikus tánczenét játszó duó montreali szülöttekből áll

Leighton James és Christian Srigley cunamihoz hasonló hullámokat kavart az elektromos tánczene világában. Hangzásukat a gyönyörű, dallamos dubstep és az érzelmekkel teli női énekhangok fémjelzik. Fogja a kedvenc fejhallgatóját, és merüljön el a garantáltan libabőrt okozó „Gold” című szám mélységeiben, amely a maláj énekes-dalszerző, Yuna közreműködésével született.

2. Ferry Corsten

A holland lemezlovas, Ferry Corsten a trance producerek úttörője

Még a 90-es években számos klasszikus trance számot adott ki többek között System F, Moonman és Gouryella művésznéven. Azóta az elektronikus zene egy általánosabb stílusára tért át, és elektro műfajtól kezdve a dallamos trance-ig mindent játszik. Hallgasson bele legújabb mixe, a „Reborn” előzetesébe – és élvezze a fantasztikus basszushangokat.

3. Flux Pavilion

Ez a brit DJ már 2008 óta szállítja a dallamokat.

Azonban nem csak a lemezjátszó mestere. Dobon, gitáron, szaxofonon és zongorán is játszik. Karrierjének egyik fontos fordulópontja volt a londoni Fabric klubban tett látogatás:

„Soha nem jártam klubokba, mert úgy éreztem, hogy idegen számomra az a világ: túl látványosnak, túl rendezettnek tűnt. Aztán láttam Rusko fellépését a Fabric klubban, és onnantól mindent másképp láttam. Össze-vissza ugrándozott, egy nagy, madár formájú kartonpapírból készült kalapja volt, és a legbotrányosabb zenét játszotta, amit valaha is hallottam. Imádtam.”

5. Martin Garrix

Ha már hallotta a tagadhatatlanul fülbemászó „Animals” című számot (és ki ne hallotta volna?), akkor valószínűleg nem ismeretlen a 19 éves holland DJ és producer neve. Az „Animals” Top 10-es sláger volt több mint 10 országban, Belgiumban és az Egyesült Királyságban pedig egészen az 1. helyig jutott. Garrix arról számol be, hogy DJ Tiësto van a legnagyobb hatással a karrierjére. Valójában az ösztönözte a DJ-vé válásra, hogy látta Tiëstót játszani a 2004-es Athéni Olimpián.

4. Tiësto

Veterán trance producer és közismert név

az elektronikus tánczene világában. 2002 és 2004 között sorban minden évben a világ 1. számú DJ-jének választotta a DJ Magazine az éves Top 100 DJ listáján. Az 57. éves GRAMMY® díjkiosztón GRAMMY® díjban részesült az „All Of Me” című John Legend szám újrakevert változatáért – és biztosak vagyunk benne, hogy nem ez lesz az utolsó Grammy-díja.

Ez az 5 legjobb DJ a mi válogatásunkban, de számos más tehetség is helyet kap a zenei fesztivál programjában. Ki az, akire a leginkább kíváncsi idén?