den lennie videót készít a sony alpha 7III-mal

Videó készítése

Den Lennie

Den Lennie filmes szakember értékes iránymutatást kínál a videofelvételek készítéséhez a Sony FS5 II és α7 III fényképezőgépekkel – az exponálás alapjaitól egészen a hangrögzítésig.

Bevezető

Ezt a sorozatot azoknak a fotósoknak terveztük, akik nemcsak álló-, hanem mozgóképeket is szeretnének rögzíteni. Mindkét α7 III készülékkel és az FS5 II géppel is kiváló minőségű videó rögzíthető. Ebben a videosorozatban azt mutatom be, hogyan érhetők el a legjobb eredmények ezekkel a fényképezőgépekkel.

Ideális forma

A legfontosabb döntés gyakran az, hogy mit és hol akarunk videózni. Vannak helyzetek, amelyek egy olyan kicsi és diszkrét kamerát igényelnek, mint amilyen az ILC, míg más esetekben csak az ergonómia és a tartozékok számítanak.

Felvételi adathordozó

Ha az ember fotózik, általában RAW és JPEG formátumokkal, vagy a kettő kombinációjával dolgozik. A videó teljesen más – a hatékony kodekek és a nagy sebességű hordozók kritikus jelentőségűek.

Zársebesség

Az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a filmezésbe belevágó fotósnak szembe kell néznie, a viszonylag alacsony zársebesség, amely az éppen használt képkockasebességhez kötött érték. Ahhoz, hogy a videóinkban realisztikus bemozdulási elmosódás jelenjen meg, az úgynevezett 180 fokos szabályt kell betartanunk.

Fehéregyensúly

Videózáskor állítsd be a fényképezőgépet valamilyen irányba az egyik színhőmérséklethez. Majd állítsd a fényképezőgépet egy másik irányba, és teljesen új színhőmérsékletet kapsz.

Az exponálás irányítása

A fényképészetben a megfelelő exponálás három fő pillére a blende, a zársebesség és az ISO. Ezek a videózásban is fontosak, de a használatuk módja lényegesen eltér a fotózásban történő használatuktól.

Hangfelvétel

A rossz hangminőség még egy kitűnő videót is tönkretesz. A nézők hamar elveszítik az érdeklődésüket, legyenek bármilyen nagyszerűek is a képfelvételek. A Pro audio XLR csatlakozók jelentős javulást eredményezhetnek.

Képprofilok

Ezek az előre beállított megjelenítések különböző kreatív megjelenítésekhez biztosítanak gyors hozzáférést a videofelvételek készítése során. Az FS5 II nem kevesebb mint 10 ilyet kínál, köztük a HDR-hez és log-felvételkészítéshez optimalizált profilokat is.

Nagy képkockasebesség

Az α7III és az FS5II egyik fantasztikus funkciója a lassított felvétel rögzítése, amely nagyobb képkockasebességekkel, például 100 képkocka/mp-es sebességgel történő videofelvételből, majd az utómunka-szerkesztés során, vagy – az FS5 II esetében – a fényképezőgépen a felvétel visszalassításából áll.

Kiemelt termékek

Regisztrálj az α Universe hírlevelére

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod az α Universe hírlevélre.

Kérjük, adj meg érvényes e-mail-címet.

Elnézést! Valami elromlott.

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod.