Az „Állatportré” kategória versenygyőztese: Természetes szépség

A saját házi kedvenc fotózásának feladata egyszerűnek bizonyult, így az Instagram-versenyünk utolsó fordulója a legnépszerűbbek egyike lett. Több ezer pályamű érkezett, és rendkívül sokféle állatot láthattunk Európa minden szegletéből. Ugyanakkor olyan felvételt készíteni, amely kiemelkedik a többi közül, nem volt könnyű. A bírák olyan képeket kerestek, amelyek technikailag tökéletesek voltak, nagyszerű fényekkel, de még fontosabb volt, hogy a képek hordozzák az állat szépségét és személyiségét is. A győztes felvétel mindezeket együtt képviseli.

Készítője Denys Borysov, és egy látszólag egyszerű fotó egy félszemű kismacskáról, amely mögött nagyszerű történet húzódik.

Denys Borysov félszemű macska hátsó lábaira emelkedve néz ádázul

© Denys Borysov | Sony α290 + 18-55mm f/3.5-5.6 | 1/40s @ f/10, ISO 200

„Egyik nap a feleségem a parkban sétált, és talált egy sérült szemű, apró macskakölyköt” – magyarázta Denys. „A kismacska rémült volt, ezért hazahozta, majd elvitte állatorvoshoz. Szerencsére még időben találtunk rá, mert a szemét sürgősen el kellett távolítani. A műtét után a kismacskát hazahoztuk, hogy velünk éljen.”

A győztes kép elkészítésében vállalt szerepe mellett Tikhon, a kismacska a szeretetével hálálta meg Denysnek és feleségének, hogy megmentették az életét. De hogyan készült a felvétel?

„Mindig érdekelt az állatok fotózása” – folytatta. „A kismacskás fotózás célja sem a szokásos, mindennapi érzelmek megjelenítése volt, hanem a vadászó macska megmutatása. Felállítottam két vakut, majd a feleségemmel felválta játszottunk a macskával. A fotózás nagyjából egy órán át tartott, több száz felvétel készült, és a végére mindannyian kimerültek voltunk. Aggódtam, hogy a végére a macskának kicsit elege lesz belőlem, de tévedtem, továbbra is eláraszt bennünket a szeretetével.”

Denys ezt követően fekete-fehérré alakította a képet, és némi szépia tónust adott hozzá, amiről elmondta: „szerintem a monokróm jelleg bájt és titokzatosságot visz a felvételbe, emellett kiemeli a macska személyiségét anélkül, hogy a színek elvonnák a figyelmet”.

A verseny első helyezettjeként Denys egy Sony α7 III tulajdonosa lett.

„Nagyon örültem!” – mondta el. „Még mindig nehéz elhinnem, hiszen rengeteg nagyszerű versenymű érkezett.”

Denys reméli, hogy a fényképezőgép segít neki megtenni a következő lépést a fotózásban: „Mindig Full Frame fényképezőgépről álmodtam. A Sony α7 III révén korlátlan kreatív lehetőségek nyíltak meg előttem. Most szeretném lecserélni néhány objektívemet, de hosszabb távon szeretnék nagy vállalatoknak és márkáknak fotózni. Igazán bízom abban, hogy valóra válik!”

Ne felejtsd el követni az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókot, hogy naprakész maradj a legújabb versenykiírásokkal kapcsolatban, és láthasd a versenyek legjobb felvételeit.

Kövess bennünket az Instagramon Kövesd az Alpha Universe-t az Instagramon

Kövesd az α Universe-t az Instagramon naprakész tippekért, történetekért és versennyel kapcsolatos tudnivalókért

Helyezettek

Alex Class második helyezést ért el ezzel a csodásan mókás portréval, és egy Sony FE 85 mm f/1.8 objektívet nyert.

Alex Class klasszikus kutyaportréja festett fal előtt

© Alex Class | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/8.0, ISO 100

| Céline Bissat pedig harmadik helyezést ért el, és egy Sony RX100 V birtokosa lett ezzel a vidám felvétellel, amelyet egy nagyon boldog kutyáról készített!

Celine Bissat mosolygó kutya buborékok között készített portréja

© Céline Bissat | Sony α7R IV + 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/11.0, ISO 100

Kiemelt termékek

Regisztrálj az α Universe hírlevelére

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod az α Universe hírlevélre.

Kérjük, adj meg érvényes e-mail-címet.

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod.