simone cioe tartalomkészítő ül a sony alpha fényképezőgépével szemben

Fejleszd YouTube-tartalmaid az Alpha 7C segítségével

Simone Cioè

Simone Cioè vagyok, Milánóban élek és profi filmesként és tartalomalkotóként dolgozom. Reklámokra és termékvideókra vagyok szakosodva, és tartalmat készítek a YouTube-ra, ahol fotózási/videózási felszereléseket véleményezek, és oktatási tartalmat állítok össze lelkes filmkészítők részére.

Nemrég teszteltem az új Sony Alpha 7C fényképezőgépet, és szeretnék megosztani néhány tippet, hogyan fejlesztheted a YouTube-tartalmaid a saját otthoni stúdiódban.

Első benyomások az Alpha 7C fényképezőgépről

Az elmúlt 2 év során az Alpha 7III volt a fő stúdiós gépem, de elég volt csupán néhány napig használnom az Alpha 7C gépet, hogy átváltsak arra! Ennek a döntésemnek 3 fő oka van:

Emellett – ahogy a videóban is mutattam – teszteltem a Sony új Imaging Edge Webcam alkalmazását, amely webkamerává változtatja az Alpha fényképezőgépet. Ez hihetetlenül szuper a Twitch/YouTube élő közvetítéseihez, hiszen gyorsan és könnyen beüzemelhető. Ez az ingyenes alkalmazás az Alpha 7C géphez is elérhető, így az élő közvetítés igazán gyerekjáték, ha a full-frame általi profi stílust szeretnénk képviselni egy olyan géppel, amellyel könnyű filmezni.

simone cioe tartalomkészítő leveszi a 35 mm-es objektívet az alpha 7c-ről

A stúdió beüzemelése és kiegészítők használata

Felszerelés

Már említettem, hogy most az Alpha 7C gépet használom az FE 35mm F/1.8 objektívvel – ez a fő felszerelésem a stúdiómban. Imádom ezt a fókusztávolságot egy full-frame fényképezőgépen – kiválóan alkalmas a felvételeimhez, és az f/1.8 egyenletesen elmosódott hátteret biztosít. A vágóképekhez (B-roll) más objektíveket használok, ilyen például az FE 20mm f/1.8 G, egy standard gyors 24-70mm és makró objektívek, hogy moziszerű hatása legyen a felvételeknek. Egy nagyon egyszerű állványt is használok, amely stabilan tartja a gépet.

Hang

A hangot két mikrofonnal szeretem rögzíteni (a 2. mikrofon a biztonsági hangfelvételhez kell), ezért a többcsatornás bemenettel rendelkező XLR-K3M adaptert használom. Kicsi, könnyen használható és rugalmasságot biztosít, amikor egy interjút készítek valakivel. Szintén gyakran használom az ECM-B1M digitális mikrofont, amely rendkívül jó minőségű hangot biztosít, és kompatibilis az Alpha 7C digitális audiointerfészével.

Világítás

A világításom egyszerűen van megoldva – két fénylágyító softbox és egy alkalmankénti fényterelő, hogy módosítani tudjam a színegyensúlyt a képen.

simone cioe tartalomkészítő önmagát filmezi

A legjobb tanácsom azon videókészítők számára, akik szeretnének tartalmakat készíteni a YouTube-ra, igazán egyszerű: tanuld meg használni a világítást és a hangot.

Az Alpha 7C kiváló videóminőséget szolgáltat ugyan, de ez nem lesz olyan jó a kiegyensúlyozott világítás nélkül.  Kezdd egy nagy softbox használatával a fejed felett 45 fokban és egy mögötted elhelyezett második fényforrással, mivel így kiemelkedsz a háttérből és kellemes légkört teremtesz a helyiségben.

A hangot illetően próbálj tisztába kerülni a helyiség tulajdonságaival, hogy megtalálhasd a legjobb megoldást. Az én stúdiómban például sok a visszhang és a visszaverődés, tehát egy kis Lavalier mikrofon tökéletes a hangom izolálására és a jó minőségű hangrögzítéshez. A tiszta hang pont olyan fontos, mint a vizuális eredmény, ha jobb tartalmakat szeretnél létrehozni.

simone cioe sony alpha 7c monitor fölé szerelve, mikrofonnal

Általános jótanácsok kiváló YouTube-tartalom létrehozásához

Mindegyik videóm forgatókönyv alapján készül, és számomra elengedhetetlen, hogy leírjak mindent, mielőtt új tartalmat rögzítek – különös tekintettel a véleményezős tartalmakra. Nagyon sok adatot kell észben tartanom, így mindenképp ügyelnem kell arra, hogy ne hagyjak ki semmit.  Ezenkívül a próbálást is hasznosnak tartom, hogy ne legyek görcsös a kamera előtt, és jobban tisztába kerüljek a mondandómmal.

A szerkesztéshez próbálom a lehető legtöbb dolgot lefedni a videóban, de a vágóképek sokat dobnak a videókon, változatossá téve azokat. Vizuálisan többet adnak, mintha csak szavakkal magyaráznék el valamit.

A színegyensúly is fontos. Érdemes időt szánni a lehető legjobb kinézetű kép létrehozására a fényképezőgépben, mivel én személy szerint nem használok s-log-profilokat. Tudom, hogy ez egy jó opció, de a munkafolyamataim során nincs időm színgradáció létrehozására a YouTube-hoz. Főleg a HLG 2 profilt használom az összes Sony fényképezőgépemnél, ami megkönnyíti a megfelelő expozíciót, és a bőrszín is jól érvényesül, különösen az Alpha 7C gépnél.

Kiemelt termékek

Regisztrálj az α Universe hírlevelére

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod az α Universe hírlevélre.

Kérjük, adj meg érvényes e-mail-címet.

Elnézést! Valami elromlott.

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod.