jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII a menyasszony és a vőlegény sziluettje csupán a fátyollal a fókuszban

Ahogy én fotózok | Esküvői fotózás

Jorge Miguel Jaime Baez

A legfontosabb dolog, amiről nem szabad megfeledkezni egy esküvői fotózás során, hogy itt egy történetet mesélünk el. Mindig azokat a képeket keresem, amelyek segítenek megalkotni az adott nap történetét – minden egyes új képpel tovább formálom és alakítom a történetet. Az apró részletek és a tovaszálló pillanatok azok, amelyek igazán színessé teszik a történet egészét. Ezen pillanatok megörökítéséhez és a képek elkészítéséhez szervezettségre, bizalomra és persze a tökéletes fényképezőgépre van szükségem.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII a vőlegény és a tanúi egy körben állva ölelkeznek

© Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + 25mm f/2 | 1/250s @ f/5.6, ISO 2000

Mindennek a kulcsa a bizalom Dokumentarista stílusú fotósként az a dolgom, hogy észrevétlen maradjak, beleolvadjak a környezetbe, lassú mozdulatokkal dolgozzak, hogy ne vonjam magamra a figyelmet.

Ehhez a Sony α7R III csendes zár funkcióját használom. Legyen szó egy nyilvános eseményről vagy akár egy esküvőről, ugyanaz a recept az alany érzelmeinek megörökítésére. Megpróbálok minél több időt tölteni a menyasszonnyal és a vőlegénnyel, hogy megismerhessem őket, kiderítsek róluk ezt-azt, megtudjam milyenek is valójában, és hogy ne kerülje el semmi a figyelmem. Azt akarom, hogy a menyasszony, a vőlegény, a családjuk és a barátaik is úgy érezzék, valóban őket örökítettem meg a megélt érzelmeik teljességében. Hogy ez sikerüljön, közel kell hozzájuk kerülnöd, ehhez pedig fontos, hogy kialakuljon köztetek egy kapcsolat, és megbízzanak benned.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII a menyasszony és az édesapja ölelkeznek a szertartás előtt

© Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + 25mm f/2 | 1/200s @ f/2.5, ISO 3200

Tervezés és felkészülés

As much as I am there to document and react to the events around me, there is a lot of planning involved. I need to know the order of the day, meet the family members, and of course it is essential that I am respectful to the ceremony and the people around me. I try to plan as much as I can in advance so that I merge in to the surroundings and don’t get in the way of the day’s festivities.

However, despite all the planning you may have thought of, there is always an unexpected element and the more prepared you are, the more successfully you can react to those unforeseen events.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII a barátaival nevető menyasszony a szertartás előtt

© Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + 25mm f/2 | 1/200s @ f/5.0, ISO 3200

Egy új nézőpont

Minden egyes új esküvő és helyszín új lehetőségeket és új perspektívákat kínál. Gyakran megkérdezem például a DJ-t, hogy mit tervezett be a menyasszony és a vőlegény az első táncra, lesz-e valami különlegesség a végén, például konfetti ágyú. Amint ezek az információk a birtokomban vannak, elkezdhetem kigondolni hogyan világítsam meg a helyszínt, és hogy hova álljak majd a pillanat megörökítéséhez.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII konfettiforgatagban csókolózó menyasszony és vőlegény a tánctéren

© Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + 25mm f/2 | 1/200s @ f/11, ISO 3200

Esetenként pedig az hozza az új ötleteket, amit épp megpillantok. Az egyik közelmúltbeli esküvőn kinéztem az erkélyen és megláttam egy felfestést az utcán, és eszembe ötlött, hogy érdekes lehetne a festménnyel együtt megörökíteni a menyasszonyt. Beállítottam hát a kisméretű Sony RX0 gépemet, és a Sony Imaging Edge alkalmazás távoli felvételkészítési funkcióját a mobiltelefonomon használva elkészíthettem azt a fotót is, miközben a hagyományosabb képeket én magam csináltam a pár kivonulásáról. Mindig keresem az olyan érdekes, alternatív nézőpontokat, amelyek hozzátesznek valamit a történethez.

jorge miguel jaime baez sony RX0 távoli fotó a menyasszonyról, amint átmegy az úton, melyre az esküvő időpontja lett felrajzolva

© Jorge Miguel Jaime Baez | Sony RX0 | 1/1600s @ f/4.0, ISO 640

Ismerje meg felszerelését

It is vital to know how to use your camera to make the best of each situation. I currently use two Sony α 7R III cameras. A wedding is a long day of photography, and when I get tired the light weight is crucial for me.

One of the features I love about the α7R III is the electronic viewfinder. It has changed the way I expose my images as I now almost always use manual exposure. Because I can see the result that I am going to get live through the viewfinder I find it faster to manually adjust the exposure as needed. No matter how difficult the lighting situation is I can quickly adjust to it. I never have any problems shooting with the α7R III in low light conditions.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII napsütötte mezőn álló menyasszony és vőlegény, homályos foltokkal az előtérben

© Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/200s @ f/5.0, ISO 125

Koncentrálj arra, ami számít

The eye is the most important part of any image with a person in it. With this in mind I usually use continuous autofocus mode and combine this with the Eye AF mode. This enables me to make sure that the subject’s eye is pin sharp in every image.

Mounted to my cameras are the Zeiss Batis 25mm f/2 lens and Sony FE 55mm f/1.8 ZA lenses, and I also carry a Sony FE 12-24mm f/4 G lens in my bag. The 25mm and 55mm provide me with a good standard field of view, but the wide-angle 12-24mm lens is incredible. It is very light and enables me to get really close to the subject. Being close and wide is often needed as there simply may not be enough room to move further back, or you may want to fill the frame with a small detail, to add a point of interest. As much as possible I like to get the image perfectly framed inside the camera when I take the shot, but this isn’t always possible. Perhaps I didn’t have time to get as close as I wanted or I was further away so as not to interrupt a moment. However, none of this is an issue as the Sony α7R III and its 42.4 megapixel full frame sensor offers me the resolution and detail I need to crop without fear.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII a fátyol mögül nevető menyasszony

© Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.2, ISO 500

Tanulni, tanulni, tanulni

Mindennél fontosabb, hogy sose hagyjunk fel a művészetünk gyakorlásával, és mindig tanuljunk újat. A fényképészetnek a szenvedélyből kell táplálkoznia, a szenvedélyből, hogy saját nézőpontunkból mutassunk be egy adott történetet. Mindennek a kulcsa a felfedezés – új technikák és szerzők felfedezése, valamint saját magunk számára kitűzni a feladatokat, megszabni a határokat, és persze a lehető legkevesebb erőforrással megoldani a problémákat. A fényképészet folyamatos tanulásra sarkall, mivel percről percre változik a nézőpont, és aztán idővel ez a nézőpont egyre személyesebbé és bölcsebbé válik.

jorge miguel jaime baez sony alpha 7RIII az óceánban álló menyasszony és a vőlegény az előttük emelkedő hullámokkal

© Jorge Miguel Jaime Baez | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/320s @ f/7.1, ISO 8

Kiemelt termékek

Jorge Miguel Jaime Báez

Jorge Miguel Jaime Báez | Spain

„A történelmet emberek, szenvedélyek és érzelmek alakítják.”

Regisztrálj az α Universe hírlevelére

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod az α Universe hírlevélre.

Kérjük, adj meg érvényes e-mail-címet.

Elnézést! Valami elromlott.

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod.