α Universe Portréverseny

Az Eye AF funkció ereje

Fedezze fel az Eye AF teljesítményét

A Sony α-sorozatának Eye AF módja késedelem nélküli és hatékony szemérzékelést és -követést kínál akár mozgó portréalany esetén is. Rendkívül pontosan és gyorsan fókuszál a szemre, és követi is azt akkor is, ha a portré alanya mozog, lefelé és elfelé néz, vagy háttérfény előtt tartózkodik. Az Eye AF nem csupán megtalálja a szemet az élességállításhoz, hanem folyamatosan követi azt a fényképezőgép és a portréalany mozgása esetén, nagy képkockasebességű fotózás mellett is. A szemre rögzített fókusz valódi előrelépés. Micsoda nagyszerű lehetőség ennek a pompás funkciónak a használatához!

A győztes fotót egy fényképészeti szakértőkből álló panel választja majd ki, és a szerencsés győztes egy Sony G Master objektívvel lesz gazdagabb!

A versenyen való részvételhez ossza meg fotóit az Instagramon. A versenyre a 2019. augusztus 2. és 2019. szeptember 15. között megosztott fotókkal lehet nevezni.

A benevezett képek a kreativitásuk, eredetiségük és vizuális/érzelmi hatásuk alapján kerülnek elbírálásra, és a győztes fotók az α Universe oldalán és a közösségi médián lesznek kihirdetve.

Feltételek

NEM SZÜKSÉGES MEGVÁSÁROLNI

1. A Sony α Universe Instagram Portréfotó-versenyének („Verseny”) szponzora a Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Egyesült Királyság („Sony”). A versenyt semmilyen formában nem szponzorálja vagy támogatja az Instagram, annak lebonyolításában sem vesz részt, és egyéb összeköttetésben sem áll vele. Ezennel a verseny résztvevői minden felelősség alól felmentik az Instagramot.

2. A versenyen azon 18. életévüket betöltött személyek vehetnek részt, akik saját Instagram-fiókkal rendelkeznek és a következő országok valamelyikének lakosai: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Svájc, Lengyelország, Norvégia, Ausztria, Svédország, Belgium, Dánia, Finnország, Görögország, Románia, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Portugália, Bulgária, Írország, Csehország, Szlovákia és Törökország. („Részvételre jogosult országok”). A Sony cégcsoporthoz tartozó vállalatok munkatársai és családtagjaik nem vehetnek részt a versenyen.

3. A verseny 2019. augusztus 2-án veszi kezdetét és szeptember 15-én éjfélkor ér véget („Versenyidőszak”)

4. A nevezés folyamata a következő:

1. lépés: kövesse a @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókot.

2. lépés: töltsön fel Instagram-fiókjára egy olyan képet, amelyet Ön készített egy Sony α sorozatú fényképezőgéppel, és adja hozzá a következő hashtageket:

„#AlphaPortrait”

„#country_ILC”(ide az alábbi lista alapján helyettesítse be tartózkodási országát)

„#model name”(e.g. #A7RM3, #A6000, #A9)

Az országokra vonatkozó érvényes hashtagek listája:

Németország: #DE_ILC
Egyesült Királyság: #UK_ILC
Franciaország: #FR_ILC
Olaszország: #IT_ILC
Spanyolország: #ES_ILC
Hollandia: #NL_ILC
Svájc: #CH_ILC
Lengyelország: #PL_ILC
Norvégia: #NO_ILC
Ausztria: #AT_ILC
Svédország: #SE_ILC
Belgium: #BE_ILC
Dánia: #DK_ILC
Finnország: #FI_ILC
Görögország: #GR_ILC
Románia: #RO_ILC
Észtország: #EE_ILC
Litvánia: #LT_ILC
Lettország: #LV_ILC
Magyarország: #HU_ILC
Bulgária: #BG_ILC
Írország: #IE_ILC
Cseh Köztársaság: #CZ_ILC
Szlovákia: #SK_ILC
Törökország: #TR_ILC

(e.g. #AlphaPortrait #UK_ILC #A7RM3)

5. A beküldött fotókat egy Sony α sorozatú fényképezőgéppel kell elkészíteni. A versenyen való részvételhez nyilvánossá kell tennie Instagram-fiókját. A feltöltést követően a fotót a versenyidőszak végéig – a 3. szakaszban meghatározottak alapján – nem szabad eltávolítani Instagram-fiókjáról, máskülönben nevezését érvénytelenítik.

6. Azáltal, hogy a 4. szakaszban foglaltakkal összhangban feltöltik fotóikat és neveznek a versenyre, a résztvevők elfogadják és kötelesek betartani a Verseny szabályzatát és annak feltételeit. A Sony által kihirdetett, illetve a hivatalos weboldalán vagy az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon közzétett egyéb nevezésre vonatkozó utasítások is a Versenyszabályzat részét képezik.

7. Az alábbi 9. szakasznak megfelelően, a feltöltött képek portréfotók kell, hogy legyenek, amelyeket Sony α fényképezőgépeik valamely funkcióját használva készítenek el a versenyzők. A feltölthető fényképek számát illetően nincsenek korlátozások, de minden fotónak egyedinek kell lennie, amellett, hogy megfelelnek az említett feltételeknek.

8. A nevezés a képszerkesztő szoftverekkel, vagy az azokkal egyenértékű programokkal módosított fényképekkel is lehetséges. A résztvevőknek azonban garantálniuk kell, hogy a képjavító módosításokat legális úton beszerzett szoftverrel hajtották végre.

9. Tilos bármilyen gyalázkodó, rágalmazó, obszcén, pornográf, közönséges, fenyegető jellegű vagy törvénytelen tartalmat megjelölni, vagy azzal nevezni (mind a fotók, mind pedig a hozzájuk kapcsolódó kommentek/címkék tekintetében), illetve más olyan tartalmak közzététele is tiltott, amelyek bűncselekménynek minősülnek vagy annak minősülő viselkedésre buzdítanak, esetleg polgári jogi felelősség merül fel vonatkozásukban, vagy más módon sértik a törvényeket vagy az Instagram felhasználói feltételeit. A résztvevők nem nevezhetnek vízjellel, képaláírással vagy harmadik fél márkájával ellátott fotókkal.

10. A Sony a nyereményjáték időtartama alatt az Instagramon keresztül beküldött összes érvényes pályamunkát megtekinti, a képeket pedig azok kreativitása, eredetisége és vizuális/érzelmi hatása alapján bírálja el. Az említett feltételek alapján a Sony összeállít egy döntős listát, a végső döntést pedig egy független szakértő fogja meghozni, akinek a döntése végleges és nem módosítható.

11. A győztes pályamunkát beküldő résztvevőt az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül értesítik az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókból. Ekkor a résztvevőnek el kell küldenie a kiválasztott fotó EXIF-adatait, hogy bizonyítsa a pályázati követelmények teljesítését. A Sony ezt követően e-mailben veszi fel a kapcsolatot a potenciális győztessel, hogy tájékoztassa a nyeremény átvételének mikéntjéről. Ha a potenciális győztes nem válaszol és nem hajtja végre az Instagram Directen keresztül küldött utasításokat öt (5) napon belül, vagy az adatok azt mutatják, hogy a fotó nem felel meg a jelen feltételeknek, akkor a résztvevő nem jogosult a nyereményre, és egy másik győztest választanak ki. Legfeljebb három (3) másik győztessel vesszük fel a kapcsolatot.

12. Egyetlen győztes pályamunkát fogunk kiválasztani, és a győztes egy Sony G Master objektívet választhat az alábbi listából:

FE 85mm f/1.4 G Master (értéke kb. 2169 €/1889 £)
FE 135mm f/1.8 G Master (értéke kb. 1835 €/1600 £)

13. A nyeremény nem váltható át készpénzre vagy jóváírásra. A nyereményeket nem lehet lecserélni vagy átruházni. Amennyiben a nyeremény valamilyen okból nem áll rendelkezésre, a Sony fenntartja a jogot egy azzal egyenértékű másik nyeremény biztosítására.

14. A nyeremény(ek) átvételéhez kapcsolódó minden adózási kötelezettség teljes mértékben és kizárólag a győztest terheli, és a nyeremény elfogadásával a győztes mentesíti a Sonyt minden ilyen jellegű kötelezettség alól.

15. A győztest az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon keresztül fogjuk értesíteni 2019 októberének elején, a nyereményt pedig 2019 októberének végéig küldjük el – ennek költségét nem a győztes viseli. A nyereményt kizárólag a fenti 2. pontban felsorolt, jogosultországokban található címekre kézbesítjük.

16. A nyeremények elfogadásával a győztes egyben hozzájárul ahhoz, hogy a Sony további kompenzáció nélkül felhasználja a nevét, képét és/vagy képmását kiadványokban, hirdetésekben, promóciókhoz és marketinganyagokhoz, amennyiben a jogszabályok ezt nem tiltják. A győztesek kihirdetésén kívül nem fogadunk kérdéseket a pályamunkákkal és a győztesek kiválasztásával kapcsolatban.

17. Azzal, hogy a résztvevő beküldi a fotóit a nyereményjátékra, garantálja, hogy: (1) a fotók teljes mértékben megfelelnek a nyereményjáték szabályainak és a jelen feltételeknek; (2) a fotók eredetik, melyeket a résztvevő készített egy Sony α sorozatú fényképezőgéppel; (3) a résztvevő birtokolja a fotókhoz kapcsolódó összes jogot (beleértve a szerzői jogot is); és (4) a fotók nem sértik harmadik fél jogait (beleértve a nyilvánossághoz, magánélethez való jogot vagy bármilyen más, személyhez fűződő jogot), és a beküldött fotókon szereplő személyek hozzájárulását beszerezték. A résztvevő tudomásul veszi, hogy tilos külső forrásból – így például más weboldaláról vagy blogjából – származó képeket beküldeni, és hogy az ilyen fotók engedély nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértésének minősülhet.

18. A pályamunkákat ki lehet zárni és a díjakat vissza lehet vonni, ha a Sony az észszerűség határain belül azt állapítja meg, hogy megsértették a pályázati követelményeket, a jelen feltételeket, a közrendet vagy az erkölcsöt.

19. A résztvevő visszavonhatatlan, nem kizárólagos, díjmentes használati engedélyt biztosít a Sony számára, hogy lemásolja, módosítsa, szerkessze, átalakítsa, közzétegye, reprodukálja, megjelenítse, terjessze vagy más módon felhasználja (akár kereskedelmi és/vagy PR-céllal) a beküldött fotókat bármilyen online vagy nyomtatott médiumban, üzletekben használt promóciós anyagokon és/vagy fogyasztóknak szervezett rendezvényeken Európában a nyereményjátékba történő beküldéstől 2021. augusztus 31-ig (beleértve azt is, hogy ezt a használati engedélyt továbbadhatja a Sony csoport más vállalatainak). A résztvevő mindenekelőtt tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a beküldött fotókat közzétegyék a Sony csoport weboldalain, közösségimédia-fiókjaiban, és hogy a Sony szerkesztheti vagy módosíthatja a fotókat (például körbevágással, illetve kép, zene vagy hangeffektek hozzáadásával). A résztvevő szavatolja, hogy rendelkezik a jelen pontban meghatározott használati engedély megadásához szükséges jogokkal.

20. A Sony nem vállal felelősséget a beküldött fotók közzétételével kapcsolatban, és kizárólag a résztvevőt terheli a felelősség, hogy a saját költségén rendezze az általa beküldött fotókkal kapcsolatos vitákat a harmadik felekkel. A résztvevő vállalja, hogy kártalanítja és megóvja a Sonyt, annak leányvállalatait, igazgatóit, alkalmazottait és képviselőit bármilyen követeléstől, kártól, veszteségtől, költségtől vagy kiadástól, mely a résztvevőnek a jelen nyereményjátékban történő részvételével kapcsolatban bármilyen módon felmerül, beleértve azt, hogy a Sony felhasználja a beküldött fotókat, és a résztvevő elfogadja vagy felhasználja a nyereményeket.

21. A Sony semmilyen kifejezett vagy vélelmezett nyilatkozatot nem tesz és garanciát nem vállal a nyereményjátékkal vagy a díjakkal kapcsolatban a jelen feltételekben kifejezetten megfogalmazottakon kívül. A Sony nem felelős semmilyen műszaki hibáért, vagy az Instagram platformjának esetleges hibáiért, melynek következtében valaki nem tud részt venni a nyereményjátékban, illetve közvetlen üzeneteket fogadni vagy küldeni. A Sony nem kívánja kizárni a saját gondatlanságából eredő halálesetért vagy személyi sérülésért vállalt felelősséget.

22. A résztvevő személyes adatainak feldolgozása a Sony adatvédelmi szabályzatával összhangban történik, mely itt olvasható: https://www.sony.co.uk/eu/pages/privacy/en_GB/privacy_overview.html, és kizárólag adminisztrációs célokra, valamint a nyereményjáték nyilvános megjelenítésére használjuk fel, beleértve a nyereményjátékkal kapcsolatos tájékoztatókat, a pályamunkák kezelését, a díjak kézbesítését, a győztes pályamunkák megjelenítését, a Sony marketing- és promóciós tevékenységeit, valamint az ezekhez kapcsolódó célokra. A nyereményjátékra történő nevezéssel Ön tudomásul veszi, hogy a neve, kora, országa és fényképezőgépének adatai közzétehetők a beküldött fotójával együtt.

23. A résztvevők által megadott összes személyes adatot a nyereményjáték lezárása után megsemmisítjük, kivéve a díjnyertesekét és azokét, akinek a fotóit felhasználjuk.

24. Amennyiben a Sony nem tartatja be az itt megfogalmazott szabályok vagy feltételek bármelyikét, az nem jelenti azt, hogy lemondana az adott kikötésről.

25. Amennyiben a résztvevő tartózkodási országának helyi jogszabályai másként nem rendelkeznek, a nyereményjáték, valamint a pályázati követelmények és a jelen feltételek vonatkozásában az angol jog az irányadó, és minden vita Anglia és Wales bíróságai hatáskörébe tartozik.