α Universe természetfotó-verseny 
α Universe természetfotó-verseny
A természet megörökítése 

Az utóbbi hónapok meglehetősen szokatlanul teltek, de sokaknak közülünk forró nyárban volt részük, de remélhetőleg mindenkinek sikerült kimozdulnia, és élveznie a természet legjavát. Bármit is láttál – napfelkeltét, napnyugtát, esetleg madarakat a kertben vagy csak egy magányos fát, amely fotózásra csábított –, a természet világa mindig a kreativitás forrása marad a fotósok számára.

A legújabb versenyünk keretében örömmel tesszük közkinccsé Alpha Universe Instagram-fiókunkon keresztül azt, ahogy te látod a természetet, és részvételeddel esélyt kapsz nagyszerű díjak elnyerésére is. A versenyen való induláshoz tegyél közzé képet 2020. október 2. és 2020. november 15. között. A három győztes felvételt fotós szakemberekből álló zsűri választja ki.

A versenyen elnyerhető díjak:

1. helyezés:
Alpha 6600 + E 18-135 mm-es f/3.5-5.6 OSS szett VAGY Alpha 7 III váz (a győztes választhat)

2. helyezés:
FE 24–105 mm-es f/4 G VAGY E 16–55 mm-es f/2.8 G (a nyertes választhat)

3. helyezés:
RX100 V

A benevezett képek elbírálása a kreativitásuk, eredetiségük és vizuális/érzelmi hatásuk alapján történik, a győztes fotókat pedig az α Universe oldalán és a közösségi médiában hirdetik ki.


© Albert Dros 

Feltételek
NEM SZÜKSÉGES MEGVÁSÁROLNI

1. A Sony α Universe Instagram természetfotó-verseny (a továbbiakban „Verseny”) támogatója a Sony Europe B.V. vállalat, melynek címe: The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Egyesült Királyság (a továbbiakban „Sony”). A Versenyt semmilyen módon nem finanszírozza, nem támogatja és nem irányítja az Instagram, és a Verseny az Instagrammal semmilyen módon nem hozható összefüggésbe. Az Instagramot a jelen dokumentum alapján a Verseny minden résztvevője teljes mértékben felmenti mindennemű felelősségvállalás alól.

2. A Versenyen minden, 18. életévét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik saját személyes Instagram-fiókkal, és a következő országok valamelyikében él: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Svájc, Lengyelország, Norvégia, Ausztria, Svédország, Belgium, Dánia, Portugália, Finnország, Görögország, Románia, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Bulgária, Írország, Cseh Köztársaság, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia vagy Törökország („Részvételre Jogosult Országok”). A Sony vállalatcsoport alkalmazottai és családtagjaik számára az indulás nem engedélyezett.

3. A Verseny 2020. október 2-án kezdődik, és 2020. november 15-én, éjfélkor fejeződik be („Verseny Ideje”)

4. A Versenyben való részvételhez a következő lépéseket kell elvégezned:

1. lépés: kövesd be az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókot.

2. lépés: tölts fel az Instagram-fiókodra egy olyan képet, amelyet te készítettél egy Sony Alpha vagy RX-sorozatú fényképezőgéppel, és add hozzá a következő keresőcímkét a tartózkodási országodnak megfelelően:

Az érvényes nemzeti hashtagek listája:

Németország: #AlphaNatureDE
Egyesült Királyság: #AlphaNatureUK
Franciaország: #AlphaNatureFR
Olaszország: #AlphaNatureIT
Spanyolország: #AlphaNatureES
Hollandia: #AlphaNatureNL
Svájc: #AlphaNatureCH
Lengyelország: #AlphaNaturePL
Norvégia: #AlphaNatureNO
Ausztria: #AlphaNatureAT
Svédország: #AlphaNatureSE
Belgium: #AlphaNatureBE
Dánia: #AlphaNatureDK
Portugália: #AlphaNaturePT
Finnország: #AlphaNatureFI
Görögország: #AlphaNatureGR
Románia: #AlphaNatureRO
Észtország: #AlphaNatureEE
Litvánia: #AlphaNatureLT
Lettország: #AlphaNatureLV
Magyarország: #AlphaNatureHU
Bulgária: #AlphaNatureBG
Írország: #AlphaNatureIE
Cseh Köztársaság: #AlphaNatureCZ
Horvátország: #AlphaNatureHR
Szlovénia: #AlphaNatureSI
Szlovákia: #AlphaNatureSK
Törökország: #AlphaNatureTR

5. A beküldött fotókat Sony Alpha vagy RX sorozatú fényképezőgéppel kell elkészíteni. Az Instagram-fiókodat „nyilvános” állapotúra kell állítanod a versenyen való részvételhez. A közzétételt követően a fotódnak elérhetőnek kell maradnia a fiókodban a Verseny Ideje alatt (a fenti 3. szakaszban meghatározott időszakban), különben előfordulhat, hogy a részvételedet érvénytelennek tekintjük.

6. A fotóiknak a 4. szakaszban foglaltakkal összhangban végzett feltöltésével és a Versenyre történő nevezésükkel a résztvevők elfogadják, és kötelezően betartják a Verseny szabályzatát, valamint a jelen feltételeket. A Sony által kihirdetett, illetve az ezen a weboldalon vagy az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon közzétett további, nevezésre vonatkozó utasítások is a Verseny szabályzatának részét képezik.

7. A feltöltött képeknek meg kell felelniük az alábbi 9. szakaszban leírtaknak, természetfotó jellegűnek kell lenniük, és a Sony Alpha vagy RX fényképezőgépek funkcióinak kihasználásával kell elkészíteni őket. A feltölthető fényképek számát illetően nincsenek korlátozások, de minden fotónak egyedinek kell lennie, amellett, hogy megfelelnek a jelen feltételeknek.

8. Képszerkesztő szoftverrel vagy azzal egyenértékű programokkal módosított fényképpel/fényképekkel is lehet nevezni. A résztvevőknek azonban garantálniuk kell, hogy a képjavító módosításokat törvényes módon beszerzett szoftverrel hajtották végre.

9. A résztvevők számára tilos bármilyen gyalázkodó, rágalmazó, obszcén, pornográf, trágár, fenyegető jellegű vagy törvénytelen tartalmat megjelölni vagy nevezni (mind a fotók, mind pedig a hozzájuk kapcsolódó megjegyzések/hashtagek tekintetében), valamint olyan tartalmak megjelölése és nevezése is tiltott, amelyek bűncselekménynek minősülnek vagy arra buzdítanak, amelyek vonatkozásában polgári jogi felelősség merül fel, vagy amelyek más módon sértik a törvényeket vagy az Instagram használati feltételeit. A résztvevők nem nevezhetnek vízjellel vagy képaláírással ellátott, illetve harmadik fél márkáját megjelenítő fotókkal.

10. A Sony minden, a Verseny Ideje alatt az Instagramon keresztül beérkező érvényes pályamunkát megvizsgál, és a saját meglátása szerint bírálja el a képeket azok kreativitása, eredetisége és vizuális/érzelmi hatása alapján. A fent említett kritériumokat szem előtt tartva a Sony kiválasztja a legjobb beérkezett pályamunkákat, a győzteseket pedig egy független, fényképészeti szakértőkből álló bizottság fogja kiválasztani, akiknek a döntése végleges és kötelező érvényű.

11. A győztes pályamunkát beküldő résztvevő az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül kap értesítést az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókból. Ekkor a résztvevőnek el kell küldenie a kiválasztott fotó EXIF-adatait, hogy bizonyítsa a pályázati követelmények teljesítését. A Sony ezt követően e-mailben veszi fel a kapcsolatot a potenciális győztessel, hogy tájékoztassa a nyeremény átvételének mikéntjéről. Ha a potenciális győztes nem válaszol és nem hajtja végre az Instagram Directen keresztül küldött utasításokat öt (5) napon belül, vagy az adatok azt mutatják, hogy a fotó nem felel meg a jelen feltételeknek, akkor a résztvevő nem jogosult a nyereményre, és egy másik győztest választanak ki. Legfeljebb három (3) másik győztessel vesszük fel a kapcsolatot.

12. Három győztes fotót választ ki a fényképészeti szakértőkből álló bizottság, a győztesek pedig a következő díjakban részesülnek:

1. helyezett:
Alpha 6600 + E 18–135 mm-es f/3.5-5.6 OSS szett VAGY Alpha 7 III váz (a nyertes választhat)

2. helyezett:
FE 24-105mm f/4 G VAGY E 16–55 mm-es f/2.8 G objektív (a nyertes választhat)

3. helyezett:
RX100 V

13. A nyeremények nem válthatók át készpénzre vagy hitelre. A nyeremények cseréje és átruházása nem megengedett. Amennyiben a nyeremény valamilyen okból elérhetetlenné válik, a Sony fenntartja a jogot egy azzal egyenértékű nyeremény biztosítására.

14. A nyeremény(ek) átvételéhez kapcsolódó minden egyéni adózási kötelezettség teljes mértékben és kizárólag a győztest terheli, és a nyeremény elfogadásával a győztes mentesíti a Sonyt minden ilyen jellegű kötelezettség alól.

15. A győzteseket az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon keresztül fogjuk értesíteni 2020. december végén, a nyereményeket pedig 2021. január végéig küldjük el – a szállítás költségét nem a győztes viseli. A nyereményeket kizárólag a fenti 2. szakaszban felsorolt, Részvételre Jogosult Országokban található címekre kézbesítjük.

16. Azzal, hogy a résztvevő benevez fotóival a Versenyre, garantálja, hogy: (1) a fotók teljes mértékben megfelelnek a versenyszabályoknak, valamint a jelen feltételeknek; (2) a fotók eredetiek, melyeket a résztvevő készített egy Sony Alpha vagy RX sorozatú fényképezőgéppel; (3) a résztvevő birtokolja a fotó(k)hoz kapcsolódó összes jogot (beleértve a szerzői jogot is); és (4) a fotók nem sértik harmadik fél jogait (beleértve a nyilvánossághoz, magánélethez való jogot vagy bármilyen más, személyhez fűződő jogot), és a résztvevő rendelkezik a beküldött fotókon szereplő személyek hozzájárulásával. A résztvevő tudomásul veszi, hogy tilos külső forrásból – így például más weboldaláról vagy blogjáról – származó képeket beküldeni, és hogy az ilyen fotók engedély nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértésének minősülhet.

17. A pályamunkákat ki lehet zárni, és a díjakat vissza lehet vonni, ha a Sony az észszerűség határain belül azt állapítja meg, hogy megsértették a pályázati követelményeket, a jelen feltételeket, a közrendet vagy az erkölcsöt.

18. A résztvevő visszavonhatatlan, nem kizárólagos, díjmentes licencet ad a Sony számára a beküldött fotók másolására, módosítására, szerkesztésére, átvételére, közzétételére, sokszorosítására, megjelenítésére, terjesztésére és egyéb módon történő felhasználására bármilyen online médiumban Európa területén a Versenyen való indulástól kezdődő, és 2022. november 14-ig tartó időszakban (beleértve a továbblicencelés jogát is a Sony vállalatcsoport más tagjai felé). Nevezetesen: a résztvevő tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a Sony vállalatcsoport weboldalain és közösségimédia-fiókjaiban megjelenhetnek a beküldött fotók, és a Sony szerkesztheti, illetve megváltoztathatja a felvételeket (pl. körülvághatja, illetve képet, zenét vagy hangeffektust adhat hozzá). A fotók bármilyen egyéb felhasználása a résztvevővel kötött megállapodás tárgyát képezi. A résztvevő garantálja, hogy rendelkezik a jelen záradékban említett licenc biztosításához szükséges jogokkal. A résztvevő elfogadja, hogy a beküldött fotók felhasználásával kapcsolatban lemond minden személyhez fűződő jogáról.

19. A Sony semmiféle felelősséget nem vállal a beküldött fotók közzétételét követően azok felhasználásával kapcsolatban, és kizárólag a résztvevőt terheli a felelősség, hogy a saját költségén rendezze az általa beküldött fotókkal kapcsolatos vitákat a harmadik felekkel. A résztvevő vállalja, hogy kártalanítja és a kártalanítási kötelezettség alól mentesíti a Sonyt, annak leányvállalatait, igazgatóit, alkalmazottait és képviselőit bármilyen követeléssel, kárral, veszteséggel, költséggel vagy kiadással kapcsolatban, amely a résztvevőnek a jelen Versenyben történő részvételéből kifolyólag bármilyen módon felmerül, beleértve azt, hogy a Sony felhasználja a beküldött fotókat, és a résztvevő elfogadja vagy felhasználja a nyereményeket.

20. A Sony semmilyen kifejezett vagy vélelmezett kötelező biztosítékot vagy garanciát nem vállal a Versennyel vagy a díjakkal kapcsolatban a jelen feltételekben kifejezetten megfogalmazottakon kívül. A Sony nem felelős semmilyen műszaki hibáért, vagy az Instagram platformjának esetleges hibáiért, melyek következtében valaki nem tud részt venni a Versenyen, illetve közvetlen üzeneteket fogadni vagy küldeni. A Sony nem kívánja kizárni a saját gondatlanságából eredő halálesetért vagy személyi sérülésért vállalt felelősséget.

21. A résztvevők személyes adatainak feldolgozása a Sony adatvédelmi szabályzatának megfelelően történik (a szabályzat a következő helyen érhető el: ), és kizárólag a Verseny adminisztrációjának és népszerűsítésének céljából – beleértve a Versennyel kapcsolatos kommunikációt, a nevezések kezelését, a nyeremények elküldését, a győztes versenyművek megjelenítését, valamint a Sony marketinges és promóciós tevékenységét, és az ezen tevékenységekhez járulékosan kapcsolódó célokat. A győztes munkák esetében a Sonynak jogában áll közzétenni a győztes nevét, országát és a fényképezőgépével kapcsolatos adatokat, amennyiben ez ellen az adott személy nem tiltakozik.
22. A résztvevők által megadott személyes adatokat a szervező megsemmisíti vagy törli a Verseny végén, kivéve a díjnyertesekét és azon résztvevőkét, akiknek a fotóit a szervező felhasználja.
23. Amennyiben a Sony nem tudja érvényesíteni ezen szabályok vagy feltételek bármelyikét, az nem jelenti azt, hogy lemondana az adott rendelkezésről.
24. Hacsak a résztvevő lakóhelye szerinti ország jogszabályai másként nem rendelkeznek, a Verseny (köztük a részvétel követelményei és a jelen feltételek) esetében az Egyesült Királyság jogrendje hatályos, és mindennemű vita esetében Anglia és Wales bíróságai illetékesek.