α Universe Movement verseny

Az Eye AF funkció ereje

A mozgás érzelme

A mozgást számos különböző módon lehet érzékeltetni a fényképeken – például egy elszáguldó motorkerékpár absztrakt színcsíkjával, vagy kiteboardról elszabaduló vízcseppekkel.

A Sony Alpha fényképezőgépei kitűnő teljesítményt nyújtanak magas ISO-beállítások mellett, a vázba integrált, öttengelyes képstabilizálás pedig a lehetőségek egész tárházát kínálja a nagy zársebességgel készített pillanatképek, valamint a hosszú expozícióval megörökített, az idő múlását érzékeltetően elmosódó képek esetén egyaránt.

Vegyél részt ezen a versenyen: oszd meg képeidet az Instagramon. A versenyre a 2020. január 31. és 2020. március 15. között megosztott fotókkal lehet nevezni.

A győztes fotót egy fényképészeti szakértőkből álló zsűri választja majd ki, és a győztes egy Sony G Master objektívvel lesz gazdagabb!

A benevezett képeket a kreativitásuk, eredetiségük és vizuális/érzelmi hatásuk alapján bírálják el, a győztes fotókat pedig az α Universe oldalán és a közösségi médiában hirdetik ki.

Feltételek

NEM SZÜKSÉGES MEGVÁSÁROLNI

1. A Sony α Universe Instagram Movement fotóverseny (a továbbiakban „Verseny”) promóciójáért a Sony Europe B.V. vállalat (címe: The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Egyesült Királyság) (a továbbiakban „Sony”) felel. A Versenyt semmilyen módon nem finanszírozza, nem támogatja és nem adminisztrálja az Instagram, és az Instagramhoz semmilyen módon nem társítható. Az Instagramot a jelen dokumentum alapján a Verseny minden résztvevője teljes mértékben felmenti bármiféle felelősségvállalás alól.

2. A Versenyen minden, 18. életévét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik saját személyes Instagram-fiókkal, és a következő országok valamelyikében él: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Svájc, Lengyelország, Norvégia, Ausztria, Svédország, Belgium, Dánia, Finnország, Görögország, Románia, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Bulgária, Írország, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Törökország („Részvételre Jogosult Országok”). A Sony vállalatcsoport alkalmazottai és családtagjaik számára az indulás nem engedélyezett.

3. A Verseny 2020. január 31-én kezdődik, és 2020. március 15-én éjfélkor zárul („Verseny Időszaka”).

4. A Versenyen való induláshoz hajtsd végre a következő lépéseket:

1. lépés: Kövesd az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókot.
2.lépés: Tölts fel az Instagram-fiókodba egy Sony α sorozatú fényképezőgéppel, személyesen általad készített fényképet, és add hozzá a lakóhelyed szerinti országnak megfelelő keresőcímkét a következők közül:

Az érvényes, ország szerinti keresőcímkék:

Németország: #AlphaMovementDE
Egyesült Királyság: #AlphaMovementUK
Franciaország: #AlphaMovementFR
Olaszország: #AlphaMovementIT
Spanyolország: #AlphaMovementES
Hollandia: #AlphaMovementNL
Svájc: #AlphaMovementCH
Lengyelország: #AlphaMovementPL
Norvégia: #AlphaMovementNO
Ausztria: #AlphaMovementAT
Svédország: #AlphaMovementSE
Belgium: #AlphaMovementBE
Dánia: #AlphaMovementDK
Finnország: #AlphaMovementFI
Görögország: #AlphaMovementGR
Románia: #AlphaMovementRO
Észtország: #AlphaMovementEE
Litvánia: #AlphaMovementLT
Lettország: #AlphaMovementLV
Magyarország: #AlphaMovementHU
Bulgária: #AlphaMovementBG
Írország: #AlphaMovementIE
Cseh Köztársaság: #AlphaMovementCZ
Szlovákia: #AlphaMovementSK
Törökország: #AlphaMovementTR


5. Csak Sony α sorozatú fényképezőgéppel készített képet lehet beküldeni. A versenyen való részvételhez nyilvánossá kell tenned az Instagram-fiókodat. A feltöltést követően a fotót a Verseny időszakának végéig – a 3. szakaszban meghatározottak alapján – nem szabad eltávolítani az Instagram-fiókodról, máskülönben nevezésedet érvényteleníthetik.

6. Azáltal, hogy a 4. szakaszban foglaltakkal összhangban feltöltik fotóikat és neveznek a Versenyre, a résztvevők elfogadják és kötelesek betartani a Verseny szabályzatát, valamint a jelen feltételeket és kikötéseket. A Sony által kihirdetett, illetve az ezen a weboldalon vagy az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon közzétett további, nevezésre vonatkozó utasítások is a Verseny szabályzatának részét képezik.

7. A feltöltött képeknek meg kell felelniük az alábbi 9. szakasznak, és mozgást érzékeltető képnek kell lenniük, amelyeket Sony α fényképezőgépeik valamely funkcióját használva készítenek el a versenyzők. A feltölthető fényképek számát illetően nincsenek korlátozások, de minden fotónak egyedinek kell lennie, amellett, hogy megfelel a jelen feltételeknek és kikötéseknek.

8. Képszerkesztő szoftverekkel, vagy az azokkal egyenértékű programokkal módosított fényképekkel is lehet nevezni. A résztvevőknek azonban garantálniuk kell, hogy a képjavító módosításokat legális úton beszerzett szoftverrel hajtották végre.

9. Tilos bármilyen gyalázkodó, rágalmazó, obszcén, pornográf, közönséges, fenyegető jellegű vagy törvénytelen tartalmat megjelölni, vagy azzal nevezni (mind a fotók, mind pedig a hozzájuk kapcsolódó kommentek/címkék tekintetében), illetve más olyan tartalmak közzététele is tiltott, amelyek bűncselekménynek minősülnek vagy arra buzdítanak, amelyek vonatkozásában polgári jogi felelősség merül fel, vagy amelyek más módon sértik a törvényeket vagy az Instagram használati feltételeit. A résztvevők nem nevezhetnek vízjellel, képaláírással vagy harmadik fél márkájával ellátott fotókkal.

10. A Sony a Verseny időtartama alatt az Instagramon keresztül beküldött összes érvényes pályamunkát megtekinti, a képeket pedig azok kreativitása, eredetisége és vizuális/érzelmi hatása alapján bírálja el. Az említett feltételek alapján a Sony összeállít egy döntős listát, a végső döntést pedig egy független szakértő fogja meghozni, akinek a döntése jogerős.

11. A győztes pályamunkát beküldő résztvevőt az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül értesítik az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókból. Ekkor a résztvevőnek el kell küldenie a kiválasztott fotó EXIF-adatait, hogy bizonyítsa a pályázati követelmények teljesítését. A Sony ezt követően e-mailben veszi fel a kapcsolatot a potenciális győztessel, hogy tájékoztassa a nyeremény átvételének mikéntjéről. Ha a potenciális győztes nem válaszol és nem hajtja végre az Instagram Directen keresztül küldött utasításokat öt (5) napon belül, vagy az adatok azt mutatják, hogy a fotó nem felel meg a jelen feltételeknek, akkor a résztvevő nem jogosult a nyereményre, és egy másik győztest választanak ki. Legfeljebb három (3) másik győztessel vesszük fel a kapcsolatot.

12. Egyetlen győztes pályamunkát fogunk kiválasztani, és a győztes egy Sony G Master objektívet választhat az alábbi listából:

FE 16-35 mm f/2.8 G Master (hozzávetőleges ára 2720 € / 2300 £)
FE 24-70 mm f/2.8 G Master (hozzávetőleges ára 2685 € / 2269 £)
FE 70-200 mm f/2.8 G Master OSS (hozzávetőleges ára 2960 € / 2500 £).

13. A díj nem váltható készpénzre vagy egyéb pénzeszközre. A díjak nem változtathatók és nem átruházhatók. Amennyiben a díj bármilyen okból nem áll rendelkezésre, a Sony fenntartja a jogot, hogy egyéb, azonos értéket képviselő díjjal kiváltsa azt.

14. A nyeremény(ek) átvételéhez kapcsolódó minden adózási kötelezettség teljes mértékben és kizárólag a győztest terheli, és a nyeremény elfogadásával a győztes mentesíti a Sonyt minden ilyen jellegű kötelezettség alól.

15. A győztest az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon keresztül fogjuk értesíteni 2020 áprilisának végén, a nyereményt pedig 2020 májusának közepéig küldjük el – ennek költségét nem a győztes viseli. A nyereményt kizárólag a fenti 2. szakaszban felsorolt, Részvételre Jogosult Országokban található címekre kézbesítjük.

16. A nyeremények elfogadásával a győztes egyben hozzájárul ahhoz, hogy a Sony további kompenzáció nélkül felhasználja a nevét, képét és/vagy képmását kiadványokban, hirdetésekben, promóciókhoz és marketinganyagokhoz, amennyiben a jogszabályok ezt nem tiltják. A győztesek kihirdetésén kívül nem fogadunk kérdéseket a pályamunkákkal és a győztesek kiválasztásával kapcsolatban.

17. Azzal, hogy a résztvevő nevez fotókat a Versenyre, garantálja, hogy: (1) a fotók teljes mértékben megfelelnek a versenyszabályoknak, valamint a jelen feltételeknek és kikötéseknek; (2) a fotók eredetik, melyeket a résztvevő készített egy Sony α sorozatú fényképezőgéppel; (3) a résztvevő birtokolja a fotó(k)hoz kapcsolódó összes jogot (beleértve a szerzői jogot is); és (4) a fotók nem sértik harmadik fél jogait (beleértve a nyilvánossághoz, magánélethez való jogot vagy bármilyen más, személyhez fűződő jogot), és a beküldött fotókon szereplő személyek hozzájárulását beszerezték. A résztvevő tudomásul veszi, hogy tilos külső forrásból – így például más weboldaláról vagy blogjáról – származó képeket beküldeni, és hogy az ilyen fotók engedély nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértésének minősülhet.

18. A pályamunkákat ki lehet zárni és a díjakat vissza lehet vonni, ha a Sony az észszerűség határain belül azt állapítja meg, hogy megsértették a pályázati követelményeket, a jelen feltételeket és kikötéseket, a közrendet vagy az erkölcsöt.

19. A résztvevő visszavonhatatlan, nem kizárólagos, díjmentes használati engedélyt biztosít a Sony számára a beküldött fotók másolására, módosítására, szerkesztésére, átvételére, közzétételére, sokszorosítására, megjelenítésére, terjesztésére és egyéb módon történő felhasználására bármilyen online médiumban Európa területén a Versenyen való indulástól kezdődő, és 2022. március 15-ig tartó időszakban (beleértve azt is, hogy ezt a használati engedélyt továbbadhatja a Sony csoport más vállalatainak). A résztvevő mindenekelőtt tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a beküldött fotókat közzétehetik a Sony csoport weboldalain, közösségimédia-fiókjaiban, és hogy a Sony szerkesztheti vagy módosíthatja a fotókat (például körbevágással, illetve kép, zene vagy hangeffektek hozzáadásával). A fotók bármilyen egyéb felhasználása a résztvevővel kötött megállapodás tárgyát képezi. A résztvevő szavatolja, hogy rendelkezik a jelen pontban meghatározott használati engedély megadásához szükséges jogokkal. A résztvevő elfogadja, hogy lemond minden személyhez fűződő jogáról a beküldött fotók felhasználása kapcsán.

20. A Sony semmiféle felelősséget nem vállal a beküldött fotók közzétételét követően azok felhasználásával kapcsolatban, és kizárólag a résztvevőt terheli a felelősség, hogy a saját költségén rendezze az általa beküldött fotókkal kapcsolatos vitákat a harmadik felekkel. A résztvevő vállalja, hogy kártalanítja és kártalanítás alól felmenti a Sonyt, annak leányvállalatait, igazgatóit, alkalmazottait és képviselőit bármilyen követeléssel, kárral, veszteséggel, költséggel vagy kiadással kapcsolatban, amely a résztvevőnek a jelen Versenyben történő részvételéből kifolyólag bármilyen módon felmerül, beleértve azt, hogy a Sony felhasználja a beküldött fotókat, és a résztvevő elfogadja vagy felhasználja a nyereményeket.

21. A Sony semmilyen kifejezett vagy vélelmezett kötelező biztosítékot vagy garanciát nem vállal a Versennyel vagy a díjakkal kapcsolatban a jelen feltételekben kifejezetten megfogalmazottakon kívül. A Sony nem felelős semmilyen műszaki hibáért, vagy az Instagram platformjának esetleges hibáiért, melyek következtében valaki nem tud részt venni a Versenyen, illetve közvetlen üzeneteket fogadni vagy küldeni. A Sony nem kívánja kizárni a saját gondatlanságából eredő halálesetért vagy személyi sérülésért vállalt felelősséget.

22. A résztvevők személyes adatainak kezelése a Sony adatvédelmi szabályzatának (itt elolvasható: https://www.sony.co.uk/eu/pages/privacy/en_GB/privacy_overview.html) megfelelően történik, és az adatokat kizárólag a Verseny lebonyolítása és népszerűsítése érdekében használjuk fel, beleértve a Versennyel kapcsolatos kommunikációt, a nevezések kezelését, a díjak kiosztását, a nyertes nevezések megjelenítését, a Sony marketing- és promóciós tevékenységét, valamint ezen tevékenységek járulékos céljait is. A Versenyen történő indulással hozzájárulsz ahhoz, hogy az általad beküldött fotóval együtt megjelenhet a neved, életkorod, országod és a fényképezőgéped némely adata.

23. A résztvevők által megadott személyes adatokat a szervező megsemmisíti vagy törli a Verseny végén, kivéve a díjnyertesekét és azon résztvevőkét, akiknek a fotóit a szervező felhasználja.

24. Amennyiben a Sony nem tudja érvényesíteni ezen szabályok vagy feltételek bármelyikét, az nem jelenti azt, hogy lemondana az adott kikötésről.

25. Hacsak a résztvevő lakóhelye szerinti ország jogszabályai másként nem rendelkeznek, a Verseny (köztük az indulás követelményei, valamint a jelen feltételek és kitételek) esetében az Egyesült Királyság jogrendje hatályos, és mindennemű vita esetében Anglia és Wales bíróságai illetékesek.