α Universe tájképfotóverseny
Albert Dros
Tájképek elképesztő felbontással és dinamikatartománnyal

Függetlenül attól, hogy valaki egy APS-C vagy egy full frame fényképezőgépet használ, a Sony α sorozata még nagy ISO-érzékenység beállítása mellett is hihetetlen felbontást, finom színátmeneteket és kimagasló teljesítményt nyújt.

Az α fényképezőgép BIONZ™ processzorra képes pontosan megörökíteni a textúrákat és a részleteket, így tájképeid szikrázóak és élénkek lesznek.

A versenyen való részvételhez oszd meg fotóidat az Instagramon. A versenyre a 2019. november 1. és 2019. december 15. között megosztott fotókkal lehet nevezni.

A győztes fotót egy fényképészeti szakértőkből álló zsűri választja majd ki, és a szerencsés győztes egy Sony G Master objektívvel lesz gazdagabb!

A benevezett képek a kreativitásuk, eredetiségük és vizuális/érzelmi hatásuk alapján kerülnek elbírálásra, és a győztes fotók az α Universe oldalán és a közösségi médiában lesznek kihirdetve.

Részvételi feltételek:

NEM SZÜKSÉGES MEGVÁSÁROLNI

1. A Sony α Universe Instagram Állatfotóverseny (a továbbiakban „Verseny”) támogatója a Sony Europe B.V. vállalat (címe: The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Egyesült Királyság) (a továbbiakban „Sony”). A Versenyt semmilyen módon nem finanszírozza, nem támogatja és nem irányítja az Instagram, és az Instagramhoz semmilyen módon nem társítható. Az Instagramot a jelen dokumentum alapján a Verseny minden résztvevője teljes mértékben felmenti mindennemű felelősségvállalás alól.

2. A Versenyen minden, 18. életévét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik saját személyes Instagram-fiókkal, és a következő országok valamelyikében él: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Svájc, Lengyelország, Norvégia, Ausztria, Svédország, Belgium, Dánia, Portugália, Finnország, Görögország, Románia, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Bulgária, Írország, Cseh Köztársaság, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia vagy Törökország („Részvételre Jogosult Országok”). A Sony vállalatcsoport alkalmazottai és családtagjaik számára az indulás nem engedélyezett.

3. A verseny 2020. május 1-jén kezdődik és 2020. június 14-én éjfélkor ér véget ("Versenyperiódus")

4. A versenyre való belépéshez a következő lépéseket kell végrehajtania:

1. lépés: kövesse a @ alphauniversebysony.eu Instagram fiókját.
<2. lépés: Töltsön fel Instagram-fiókjába egy fényképet, amelyet Ön személyesen készített egy Sony Alpha sorozat vagy RX sorozatú kamera segítségével, és adja hozzá a következő hashtagot, tartózkodási országától függően:

Az érvényes országos hashtagek listája:

Németország: #AlphaLandscapeDE
Egyesült Királyság: #AlphaLandscapeUK
Franciaország: #AlphaLandscapeFR
Olaszország: #AlphaLandscapeIT
Spanyolország: #AlphaLandscapeES
Hollandia: #AlphaLandscapeNL
Svájc: #AlphaLandscapeCH
Lengyelország: #AlphaLandscapePL
Norvégia: #AlphaLandscapeNO
Ausztria: #AlphaLandscapeAT
Svédország: #AlphaLandscapeSE
Belgium: #AlphaLandscapeBE
Dánia: #AlphaLandscapeDK
Finnország: #AlphaLandscapeFI
Görögország: #AlphaLandscapeGR
Románia: #AlphaLandscapeRO
Észtország: #AlphaLandscapeEE
Litvánia: #AlphaLandscapeLT
Lettország: #AlphaLandscapeLV
Magyarország: #AlphaLandscapeHU
Bulgária: #AlphaLandscapeBG
Írország: #AlphaLandscapeIE
Cseh Köztársaság: #AlphaLandscapeCZ
Szlovákia: #AlphaLandscapeSK
Törökország: #AlphaLandscapeTR


5. A beküldött képeket Sony Alpha sorozatú vagy RX sorozatú kamerával kell készíteni. A versenyben való részvételhez Instagram-fiókod nyilvánosnak kell lennie. A közzététel után a fotónak a 3. szakaszban meghatározott versenyidőszak végéig meg kell maradnia Instagram-fiókján, különben a jelentkezését nem igazoljuk.

6. A fotóiknak a 4. szakaszban foglaltakkal összhangban végzett feltöltésével és a Versenyre történő nevezésükkel a résztvevők elfogadják, és kötelezően betartják a Verseny szabályzatát, valamint a jelen feltételeket. A Sony által kihirdetett, illetve az ezen a weboldalon vagy az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon közzétett további, nevezésre vonatkozó utasítások is a Verseny szabályzatának részét képezik.

7. A feltöltött képeknek meg kell felelniük az alábbi 9. szakaszban leírtaknak, állatportré jellegűnek kell lenniük, és a Sony α vagy RX fényképezőgépek funkcióinak kihasználásával kell készülniük. A feltölthető fényképek számát illetően nincsenek korlátozások, de minden fotónak egyedinek kell lennie, amellett, hogy megfelel a jelen feltételeknek.

8. Képszerkesztő szoftverrel vagy azzal egyenértékű programokkal módosított fényképpel/fényképekkel is lehet nevezni. A résztvevőknek azonban garantálniuk kell, hogy a képjavító módosításokat törvényes módon beszerzett szoftverrel hajtották végre.

9. A résztvevők számára tilos bármilyen gyalázkodó, rágalmazó, obszcén, pornográf, trágár, fenyegető jellegű vagy törvénytelen tartalmat megjelölni, vagy azzal nevezni (mind a fotók, mind pedig a hozzájuk kapcsolódó megjegyzések/címkék tekintetében), valamint más olyan tartalmak közzététele is tiltott, amelyek bűncselekménynek minősülnek vagy arra buzdítanak, amelyek vonatkozásában polgári jogi felelősség merül fel, vagy amelyek más módon sértik a törvényeket vagy az Instagram használati feltételeit. A résztvevők nem nevezhetnek vízjellel, képaláírással vagy harmadik fél márkájával ellátott fotókkal.

10. A Sony minden, a Versenyidőszak alatt az Instagramon keresztül beérkező érvényes jelentkezést elbírál a saját meglátása szerint a képek kreativitása, eredetisége és vizuális/érzelmi hatása alapján. A fent említett kritériumokat szem előtt tartva a Sony kiválasztja a legjobb beérkezett alkotásokat, a győztes munkákat pedig egy független, fotós szakemberekből álló bizottság fogja kiválasztani, amelynek a döntése végleges és kötelező érvényű.

11. A győztes pályamunkát beküldő résztvevő az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül kap értesítést az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókból. Ekkor a résztvevőnek el kell küldenie a kiválasztott fotó EXIF-adatait, hogy bizonyítsa a pályázati követelmények teljesítését. A Sony ezt követően e-mailben veszi fel a kapcsolatot a potenciális győztessel, hogy tájékoztassa a nyeremény átvételének mikéntjéről. Ha a potenciális győztes nem válaszol és nem hajtja végre az Instagram Directen keresztül küldött utasításokat öt (5) napon belül, vagy az adatok azt mutatják, hogy a fotó nem felel meg a jelen feltételeknek, akkor a résztvevő nem jogosult a nyereményre, és egy másik győztest választanak ki. Legfeljebb három (3) másik győztessel vesszük fel a kapcsolatot.

12. Három nyertes képet a fotós szakértőkből álló testület választja ki, és a díjak a következők:

1. Hely: Alpha 6600 + E 18-135mm f / 3.5-5.6 OSS készlet VAGY Alpha 7 III test (nyertest választhat)
2. Helyezze: FE 85 mm f / 1,8 lencsét
3. Hely: RX100 V

13. A nyeremények nem válthatók át készpénzre vagy hitelre. A nyeremények elcserélése és átruházása nem megengedett. Amennyiben a nyeremény átadása valamilyen okból meghiúsul, a Sony fenntartja a jogot egy azzal egyenértékű nyeremény biztosítására.

14. A nyeremény(ek) átvételéhez kapcsolódó minden egyéni adózási kötelezettség teljes mértékben és kizárólag a győztest terheli, és a nyeremény elfogadásával a győztes mentesíti a Sonyt minden ilyen jellegű kötelezettség alól.

15. A győztest az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon keresztül fogjuk értesíteni 2020 júniusának végén, a nyereményt pedig 2020 júliusának végéig küldjük el – ennek költségét nem a győztes viseli. A nyereményt kizárólag a fenti 2. szakaszban felsorolt, Részvételre Jogosult Országokban található címekre kézbesítjük.

16. Azzal, hogy a résztvevő nevez fotókat a Versenyre, garantálja, hogy: (1) a fotók teljes mértékben megfelelnek a versenyszabályoknak, valamint a jelen feltételeknek; (2) a fotók eredetik, melyeket a résztvevő készített egy Sony Alpha vagy RX sorozatú fényképezőgéppel; (3) a résztvevő birtokolja a fotó(k)hoz kapcsolódó összes jogot (beleértve a szerzői jogot is); és (4) a fotók nem sértik harmadik fél jogait (beleértve a nyilvánossághoz, magánélethez való jogot vagy bármilyen más, személyhez fűződő jogot), és a résztvevő megkapta a beküldött fotókon szereplő személyek hozzájárulását. A résztvevő tudomásul veszi, hogy tilos külső forrásból – így például más weboldaláról vagy blogjáról – származó képeket beküldeni, és hogy az ilyen fotók engedély nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértésének minősülhet.

17. A pályamunkákat ki lehet zárni és a díjakat vissza lehet vonni, ha a Sony az észszerűség határain belül azt állapítja meg, hogy megsértették a pályázati követelményeket, a jelen feltételeket, a közrendet vagy az erkölcsöt.

18. A résztvevő visszavonhatatlan, nem kizárólagos, ingyenes licencet ad a Sony részére a benyújtott képek másolására, módosítására, szerkesztésére, adaptálására, közzétételére, reprodukálására, megjelenítésére, terjesztésére vagy egyéb módon történő felhasználására bármely európai online médiában a belépést követő időszakban. a versenyen 2022. június 14-ig (ideértve az alvállalkozási jogot más Sony csoport társaságok számára). Különösen a résztvevő tudomásul veszi és egyetért azzal, hogy a benyújtott fényképeket közzétehetik a Sony Csoport webhelyein és a közösségi média fiókjain, és hogy a Sony szerkesztheti vagy módosíthatja a fényképeket (például vágás vagy kép, zene vagy hanghatások hozzáadása). A fényképek bármilyen más felhasználása esetén a résztvevővel megállapodás születik. A résztvevő szavatolja, hogy az ebben a pontban meghatározott engedély megadásához szükséges jogokkal rendelkezik. A résztvevő vállalja, hogy lemond minden erkölcsi jogról a benyújtott fényképek felhasználása során.

19. A Sony semmiféle felelősséget nem vállal a beküldött fotók közzétételét követően azok felhasználásával kapcsolatban, és kizárólag a résztvevőt terheli a felelősség, hogy a saját költségén rendezze az általa beküldött fotókkal kapcsolatos vitákat a harmadik felekkel. A résztvevő vállalja, hogy kártalanítja és kártalanítási kötelezettség alól mentesíti a Sonyt, annak leányvállalatait, igazgatóit, alkalmazottait és képviselőit bármilyen követeléssel, kárral, veszteséggel, költséggel vagy kiadással kapcsolatban, amely a résztvevőnek a jelen Versenyben történő részvételéből kifolyólag bármilyen módon felmerül, beleértve azt, hogy a Sony felhasználja a beküldött fotókat, és a résztvevő elfogadja vagy felhasználja a nyereményeket.

20. A Sony semmilyen kifejezett vagy vélelmezett kötelező biztosítékot vagy garanciát nem vállal a Versennyel vagy a díjakkal kapcsolatban a jelen feltételekben kifejezetten megfogalmazottakon kívül. A Sony nem felelős semmilyen műszaki hibáért, vagy az Instagram platformjának esetleges hibáiért, melyek következtében valaki nem tud részt venni a Versenyen, illetve közvetlen üzeneteket fogadni vagy küldeni. A Sony nem kívánja kizárni a saját gondatlanságából eredő halálesetért vagy személyi sérülésért vállalt felelősséget.

21. A résztvevők személyes adatait a Sony adatvédelmi politikájának megfelelően dolgozzák fel, amely elérhető a https://www.sony.hu/eu/pages/privacy/hu_HU/privacy_overview.html oldalon, és csak a a Verseny adminisztrációja és nyilvánosságra hozatala, ideértve a Versenyekkel kapcsolatos kommunikációt, a pályázatok kezelését, a díjak továbbítását, a nyertes pályázatok kiállítását, a Sony marketing és promóciós tevékenységeket, valamint az ezekhez kapcsolódó tevékenységeket. A nyertes pályaművekhez a Sony közzéteheti az Ön nevét, országát és kameráját, hacsak nem ellenzi az ilyen információk közzétételét.

22. A résztvevők által megadott személyes adatokat a szervező megsemmisíti vagy törli a Verseny végén, kivéve a díjnyertesekét és azon résztvevőkét, akiknek a fotóit a szervező felhasználja.

23. Amennyiben a Sony nem tudja érvényesíteni ezen szabályok vagy feltételek bármelyikét, az nem jelenti azt, hogy lemondana az adott rendelkezésről.

24. Hacsak a résztvevő lakóhelye szerinti ország jogszabályai másként nem rendelkeznek, a Verseny (köztük a részvétel követelményei és a jelen feltételek) esetében az Egyesült Királyság jogrendje hatályos, és mindennemű vita esetében Anglia és Wales bíróságai illetékesek.

13. A nyeremény nem váltható át készpénzre vagy jóváírásra. A nyereményeket nem lehet lecserélni vagy átruházni. Amennyiben a nyeremény valamilyen okból nem áll rendelkezésre, a Sony fenntartja a jogot egy azzal egyenértékű másik nyeremény biztosítására.

14. A nyeremény(ek) átvételéhez kapcsolódó minden adózási kötelezettség teljes mértékben és kizárólag a győztest terheli, és a nyeremény elfogadásával a győztes mentesíti a Sonyt minden ilyen jellegű kötelezettség alól.

15. A győztest az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon keresztül fogjuk értesíteni 2020 januárjának elején, a nyereményt pedig 2020 februárjának közepéig küldjük el – ennek költségét nem a győztes viseli. A nyereményt kizárólag a fenti 2. pontban felsorolt, jogosult országokban található címekre kézbesítjük.

16. A nyeremények elfogadásával a győztes egyben hozzájárul ahhoz, hogy a Sony további kompenzáció nélkül felhasználja a nevét, képét és/vagy képmását kiadványokban, hirdetésekben, promóciókhoz és marketinganyagokhoz, amennyiben a jogszabályok ezt nem tiltják. A győztesek kihirdetésén kívül nem fogadunk kérdéseket a pályamunkákkal és a győztesek kiválasztásával kapcsolatban.

17. Azzal, hogy a résztvevő beküldi a fotóit a nyereményjátékra, garantálja, hogy: (1) a fotók teljes mértékben megfelelnek a nyereményjáték szabályainak és a jelen feltételeknek; (2) a fotók eredetik, melyeket a résztvevő készített egy Sony α sorozatú fényképezőgéppel; (3) a résztvevő birtokolja a fotó(k)hoz kapcsolódó összes jogot (beleértve a szerzői jogot is); és (4) a fotók nem sértik harmadik fél jogait (beleértve a nyilvánossághoz, magánélethez való jogot vagy bármilyen más, személyhez fűződő jogot), és a beküldött fotókon szereplő személyek hozzájárulását beszerezték. A résztvevő tudomásul veszi, hogy tilos külső forrásból – így például más weboldaláról vagy blogjából – származó képeket beküldeni, és hogy az ilyen fotók engedély nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértésének minősülhet.

18. A pályamunkákat ki lehet zárni és a díjakat vissza lehet vonni, ha a Sony az észszerűség határain belül azt állapítja meg, hogy megsértették a pályázati követelményeket, a jelen feltételeket, a közrendet vagy az erkölcsöt.

19. A résztvevő visszavonhatatlan, nem kizárólagos, díjmentes használati engedélyt biztosít a Sony számára, hogy lemásolja, módosítsa, szerkessze, átalakítsa, közzétegye, reprodukálja, megjelenítse, terjessze vagy más módon felhasználja a beküldött fotókat bármilyen online médiumban Európában a nyereményjátékba történő beküldéstől 2021. decemberben 15-ig (beleértve azt is, hogy ezt a használati engedélyt továbbadhatja a Sony csoport más vállalatainak). A résztvevő mindenekelőtt tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a beküldött fotókat közzétegyék a Sony csoport weboldalain, közösségimédia-fiókjaiban, és hogy a Sony szerkesztheti vagy módosíthatja a fotókat (például körbevágással, illetve kép, zene vagy hangeffektek hozzáadásával). A képek bármilyen más célból történő felhasználásának feltételeit a résztvevővel kötött megállapodás határozza meg. A résztvevő szavatolja, hogy rendelkezik a jelen pontban meghatározott használati engedély megadásához szükséges jogokkal. A résztvevő lemond minden, a beküldött fényképek felhasználásával kapcsolatos, személyhez fűződő jogról.

20. A Sony nem vállal felelősséget a beküldött fotók közzétételével kapcsolatban, és kizárólag a résztvevőt terheli a felelősség, hogy a saját költségén rendezze az általa beküldött fotókkal kapcsolatos vitákat a harmadik felekkel. A résztvevő vállalja, hogy kártalanítja és kártalanítás alól felmenti a Sonyt, annak leányvállalatait, igazgatóit, alkalmazottait és képviselőit bármilyen követeléssel, kárral, veszteséggel, költséggel vagy kiadással kapcsolatban, amely a résztvevőnek a jelen nyereményjátékban történő részvételéből kifolyólag bármilyen módon felmerül, beleértve azt, hogy a Sony felhasználja a beküldött fotókat, és a résztvevő elfogadja vagy felhasználja a nyereményeket.

21. A Sony semmilyen kifejezett vagy vélelmezett kötelező biztosítékot vagy garanciát nem vállal a nyereményjátékkal vagy a díjakkal kapcsolatban a jelen feltételekben kifejezetten megfogalmazottakon kívül. A Sony nem felelős semmilyen műszaki hibáért, vagy az Instagram platformjának esetleges hibáiért, melynek következtében valaki nem tud részt venni a nyereményjátékban, illetve közvetlen üzeneteket fogadni vagy küldeni. A Sony nem kívánja kizárni a saját gondatlanságából eredő halálesetért vagy személyi sérülésért vállalt felelősséget.

22. A résztvevő személyes adatainak kezelése a Sony adatvédelmi szabályzatával összhangban történik, mely itt olvasható: https://www.sony.co.uk/eu/pages/privacy/en_GB/privacy_overview.html, és kizárólag adminisztrációs célokra, valamint a nyereményjáték nyilvános megjelenítésére használjuk fel, beleértve a nyereményjátékkal kapcsolatos tájékoztatókat, a pályamunkák kezelését, a díjak kézbesítését, a győztes pályamunkák megjelenítését, a Sony marketing- és promóciós tevékenységeit, valamint az ezekhez kapcsolódó célokra. A nyereményjátékra történő nevezéssel tudomásul veszed, hogy a neved, korod, országod és fényképezőgéped adatai közzétehetők a beküldött fotóddal együtt.

23. A résztvevők által megadott összes személyes adatot a nyereményjáték lezárása után megsemmisítjük, kivéve a díjnyertesekét és azokét, akinek a fotóit felhasználjuk.

24. Amennyiben a Sony nem tartatja be az itt megfogalmazott szabályok vagy feltételek bármelyikét, az nem jelenti azt, hogy lemondana az adott kikötésről.

25. Amennyiben a résztvevő tartózkodási országának helyi jogszabályai másként nem rendelkeznek, a nyereményjáték, azon belül a pályázati követelmények és a jelen feltételek vonatkozásában az angol jog az irányadó, és minden vita Anglia és Wales bíróságai hatáskörébe tartozik.