Alpha Universe „Ősz” fotópályázat

hattyúk a folyón ősszel

Ősz

A Sony Europe B.V. és az Alpha Universe örömmel jelenti be, hogy az Instagramon elindult az „Ősz” elnevezésű fotópályázat Sony Alpha, ZV- vagy RX-sorozatú gépek felhasználói számára a következő országokban: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Svájc, Lengyelország, Norvégia, Ausztria, Svédország, Belgium, Dánia, Portugália, Finnország, Görögország, Románia, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Bulgária, Írország, Csehország, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia és Törökország.

A fotós szakértőkből álló zsűri három győztes fotót fog kiválasztani, melyek mindegyike díjat kap!

Úgy vehetsz részt a fotópályázaton, hogy megosztod fotóidat az Instagramon. A pályázaton a 2023. szeptember 18. és november 5. között az Instagramon közzétett fotók vehetnek részt.

Az összes évszak közül talán az ősznek van a legnagyobb vonzereje. A napkeltét követő és a naplementét megelőző óra mindent beragyogó meleg, aranyszínű napsugarai tökéletes fényviszonyokat teremtenek a lelkes tájképfotósoknak, míg a ropogós, földes lombozat elragadó hátteret szolgáltat. A kültéri portrék is csodásan néznek ki a tiszta égbolt és a lehullott levelek vöröses színeinek kontrasztjával a háttérben. Ráadásul ebben az évszakban számos vadállat kószál a lágy fényben, eledel után kutatva és készülve a télre.

Tedd közzé őszi képeid az Alpha Universe Instagram-fiókunkon, így esélyes lehetsz nagyszerű díjak elnyerésére, beleértve a Sony legújabb csúcstechnológiás felszerelését is. A pályázaton való induláshoz tegyél közzé fotót az Instagramon 2023. szeptember 18. és 2023. november 5. között. A három győztes felvételt fotós szakemberekből álló zsűri választja ki.

Díjak:

1. helyezett:
Sony Alpha 7 IV váz

 

2. helyezett:
Az alábbiak közül EGY választható:

Sony FE 24mm f/1.4 G Master
Sony FE 35mm f/1.4 G Master
Sony FE 50mm f/1.4 G Master

 

3. helyezett:
Az alábbiak közül EGY választható:

Sony FE PZ 16-35mm f/4 G
Sony FE 20-70mm f/4 G
Sony FE 70-200mm f/4 G Macro OSS II

A benevezett képeket a kreativitásuk, eredetiségük és vizuális/érzelmi hatásuk alapján bírálják el, a győztes fotók pedig az Alpha Universe oldalán és a közösségi médiában lesznek kihirdetve.

 

Kövess bennünket az Instagramon Kövesd az Alpha Universe-t az Instagramon

Kövesd az α Universe-t az Instagramon naprakész tippekért, történetekért és versennyel kapcsolatos tudnivalókért

 

 

Részvételi feltételek:
NEM SZÜKSÉGES MEGVÁSÁROLNI

 1. A Sony Alpha Universe Instagram „Ősz” fotópályázatának (a továbbiakban „Pályázat”) támogatója a Sony Europe B.V. vállalat (címe: The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Egyesült Királyság) (a továbbiakban „Sony”). A Pályázatot semmilyen módon nem finanszírozza, nem támogatja és nem irányítja az Instagram, és az Instagramhoz semmilyen módon nem társítható. Az Instagramot a jelen dokumentum alapján a Pályázat minden résztvevője teljes mértékben felmenti mindennemű felelősségvállalás alól.
 1. A Pályázaton minden, 18. életévét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik saját személyes Instagram-fiókkal, és a következő országok valamelyikében él: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Svájc, Lengyelország, Norvégia, Ausztria, Svédország, Belgium, Dánia, Portugália, Finnország, Görögország, Románia, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Bulgária, Írország, Cseh Köztársaság, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia vagy Törökország („Részvételre Jogosult Országok”). A Sony vállalatcsoport alkalmazottai és családtagjaik számára az indulás nem engedélyezett.
 1. A Pályázat 2023. szeptember 18-án kezdődik, és 2023. november 5-én éjfélkor fejeződik be („Pályázat időtartama”)
 1. A Pályázaton való részvételhez a következő lépéseket kell elvégezned:

1. lépés: kövesd be az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókot.

2. lépés: tölts fel az Instagram-fiókodra egy olyan képet, amelyet te készítettél egy Sony Alpha, ZV- vagy RX-sorozatú fényképezőgéppel, és add hozzá a következő hashtaget a tartózkodási országodnak megfelelően:

Az érvényes nemzeti hashtagek listája:

Németország #AlphaAutumnDE
Egyesült Királyság #AlphaAutumnUK
Franciaország #AlphaAutumnFR
Olaszország #AlphaAutumnIT
Spanyolország #AlphaAutumnES
Hollandia #AlphaAutumnNL
Svájc #AlphaAutumnCH
Lengyelország #AlphaAutumnPL
Norvégia #AlphaAutumnNO
Ausztria #AlphaAutumnAT
Svédország #AlphaAutumnSE
Belgium #AlphaAutumnBE
Dánia #AlphaAutumnDK
Portugália #AlphaAutumnPT
Finnország #AlphaAutumnFI
Görögország #AlphaAutumnGR
Románia #AlphaAutumnRO
Észtország #AlphaAutumnEE
Litvánia #AlphaAutumnLT
Lettország #AlphaAutumnLV
Magyarország #AlphaAutumnHU
Bulgária #AlphaAutumnBG
Írország #AlphaAutumnIE
Cseh Köztársaság #AlphaAutumnCZ
Horvátország #AlphaAutumnHR
Szlovénia #AlphaAutumnSI
Szlovákia #AlphaAutumnSK
Törökország #AlphaAutumnTR

 

 1. A beküldött fotókat Sony Alpha, ZV- vagy RX-sorozatú fényképezőgéppel kell elkészíteni. Az Instagram-fiókodat „nyilvános” állapotúra kell állítanod a pályázaton való részvételhez. A közzétételt követően a fotódnak elérhetőnek kell maradnia a fiókodban a Pályázat ideje alatt (a fenti, 3. szakaszban meghatározott időszakban), különben előfordulhat, hogy a részvételedet érvénytelennek tekintjük.
 1. A fotóiknak a 4. szakaszban foglaltakkal összhangban végzett feltöltésével és a Pályázatra történő nevezésükkel a résztvevők elfogadják és kötelezően betartják a Pályázat szabályzatát, valamint a jelen feltételeket. A Sony által kihirdetett, illetve az ezen a weboldalon vagy az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon közzétett további, nevezésre vonatkozó utasítások is a Pályázat szabályzatának részét képezik.
 1. A feltöltött képeknek meg kell felelniük az alábbi 9. szakaszban leírtaknak, őszi fotó jellegűnek kell lenniük, és a Sony Alpha, ZV- vagy RX fényképezőgépek funkcióinak kihasználásával kell elkészíteni őket. A feltölthető fényképek számát illetően nincsenek korlátozások, de minden fotónak egyedinek kell lennie, amellett, hogy megfelelnek a jelen feltételeknek.
 1. Képszerkesztő szoftverrel vagy azzal egyenértékű programokkal módosított fényképekkel is lehet nevezni. A résztvevőknek azonban garantálniuk kell, hogy a képjavító módosításokat legális úton beszerzett szoftverrel hajtották végre.
 1. A résztvevők számára tilos bármilyen gyalázkodó, rágalmazó, obszcén, pornográf, trágár, fenyegető jellegű vagy törvénytelen tartalmat megjelölni vagy azzal nevezni (mind a fotók, mind pedig a hozzájuk kapcsolódó megjegyzések/címkék tekintetében), valamint más olyan tartalmak közzététele is tiltott, amelyek bűncselekménynek minősülnek vagy arra buzdítanak, amelyek vonatkozásában polgári jogi felelősség merül fel, vagy amelyek más módon sértik a törvényeket vagy az Instagram használati feltételeit. A résztvevők nem nevezhetnek vízjellel, képaláírással vagy harmadik fél márkájával ellátott fotókkal.
 1. A Sony minden, a Pályázat Ideje alatt az Instagramon keresztül beérkező érvényes jelentkezést elbírál a saját meglátása szerint a képek kreativitása, eredetisége és vizuális/érzelmi hatása alapján. A fent említett kritériumokat szem előtt tartva a Sony kiválasztja a legjobb beérkezett alkotásokat, a győztes munkákat pedig egy független, fotós szakemberekből álló bizottság fogja kiválasztani, amelynek a döntése végleges és kötelező érvényű.
 1. A győztes pályamunkát beküldő résztvevő az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül kap értesítést az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókból. Ekkor a résztvevőnek el kell küldenie a kiválasztott fotó EXIF-adatait, hogy bizonyítsa a pályázati követelmények teljesítését. A Sony ezt követően e-mailben veszi fel a kapcsolatot a potenciális győztessel, hogy tájékoztassa a nyeremény átvételének mikéntjéről. Ha a potenciális győztes nem válaszol és nem hajtja végre az Instagram Directen keresztül küldött utasításokat öt (5) napon belül, vagy az adatok azt mutatják, hogy a fotó nem felel meg a jelen feltételeknek, akkor a résztvevő nem jogosult a nyereményre, és egy másik győztest választanak ki. Legfeljebb három (3) másik győztessel vesszük fel a kapcsolatot.
 1. Három győztes fotót választ ki a fotós szakértőkből álló zsűri, a győztesek pedig a következő díjakban részesülnek:

1. helyezett:
Sony Alpha 7 IV váz

2. helyezett:
Az alábbiak közül EGY választható:

Sony FE 24mm f/1.4 G Master
Sony FE 35mm f/1.4 G Master
Sony FE 50mm f/1.4 G Master

3. helyezett:
Az alábbiak közül EGY választható:

Sony FE PZ 16-35mm f/4 G
Sony FE 20-70mm f/4 G
Sony FE 70-200mm f/4 G Macro OSS II

 1. A nyeremények nem válthatók át készpénzre vagy kreditre. A nyeremények elcserélése és átruházása nem megengedett. Amennyiben a nyeremény átadása valamilyen okból meghiúsul, a Sony fenntartja a jogot egy azzal egyenértékű nyeremény biztosítására.
 1. A nyeremény(ek) átvételéhez kapcsolódó minden egyéni adózási kötelezettség teljes mértékben és kizárólag a győztest terheli, és a nyeremény elfogadásával a győztes mentesíti a Sonyt minden ilyen jellegű kötelezettség alól.
 1. A győzteseket az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon keresztül fogjuk értesíteni 2023. november végéig, a nyereményeket pedig 2023. december végéig küldjük el – a szállítás költségét nem a győztes viseli. A nyereményeket kizárólag a fenti 2. szakaszban felsorolt, Részvételre jogosult országokban található címekre kézbesítjük.
 1. Azzal, hogy a résztvevő benevez fotóival a Pályázatra, garantálja, hogy: (1) a fotók teljes mértékben megfelelnek a pályázati szabályoknak, valamint a jelen feltételeknek; (2) a fotók eredetiek, melyeket a résztvevő készített egy Sony Alpha, ZV- vagy RX sorozatú fényképezőgéppel; (3) a résztvevő birtokolja a fotó(k)hoz kapcsolódó összes jogot (beleértve a szerzői jogot is); (4) a fotók nem sértik harmadik fél jogait (beleértve a nyilvánossághoz, magánélethez való jogot vagy bármilyen más, személyhez fűződő jogot), és a résztvevő rendelkezik a beküldött fotókon szereplő személyek hozzájárulásával; (5) minden pályamunkának eredeti, digitális fényképnek kell lennie, valamint a pályamunka nem lehet számítógép által létrehozott tartalom. Amennyiben az elbírálási folyamat során kérdés merül fel a pályamunka manipulálásának mértékét illetően, hitelesítés céljából a résztvevőnek be kell nyújtania az eredeti fényképet. A résztvevő tudomásul veszi, hogy tilos külső forrásból – így például más weboldaláról vagy blogjáról – származó képeket beküldeni, és hogy az ilyen fotók engedély nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértésének minősülhet.
 1. A pályamunkákat ki lehet zárni és a díjakat vissza lehet vonni, ha a Sony az észszerűség határain belül azt állapítja meg, hogy megsértették a pályázati követelményeket, a jelen feltételeket, a közrendet vagy az erkölcsöt.
 1. A résztvevő visszavonhatatlan, nem kizárólagos, díjmentes licencet ad a Sony számára a beküldött fotók másolására, módosítására, szerkesztésére, átvételére, közzétételére, sokszorosítására, megjelenítésére, terjesztésére és egyéb módon történő felhasználására bármilyen online médiumban Európa területén a Pályázaton való indulástól kezdődő és 2025. november 4-ig tartó időszakban (beleértve a továbblicencelés jogát is a Sony vállalatcsoport más tagjai felé). Nevezetesen: a résztvevő tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a beküldött fotók a Sony vállalatcsoport weboldalain és közösségimédia-fiókjaiban megjelenhetnek, és a Sony szerkesztheti, illetve megváltoztathatja a felvételeket (pl. körülvághatja, illetve képet, zenét vagy hangeffektust adhat hozzá). A fotók bármilyen egyéb felhasználása a résztvevővel kötött megállapodás tárgyát képezi. A résztvevő garantálja, hogy rendelkezik a jelen záradékban említett licenc biztosításához szükséges jogokkal. A résztvevő elfogadja, hogy a beküldött fotók felhasználásával kapcsolatban lemond minden személyhez fűződő jogáról.
 1. A Sony semmiféle felelősséget nem vállal a beküldött fotók közzétételét követően azok felhasználásával kapcsolatban, és kizárólag a résztvevőt terheli a felelősség, hogy a saját költségén rendezze az általa beküldött fotókkal kapcsolatos esetleges vitákat a harmadik felekkel. A résztvevő vállalja, hogy kártalanítja, és minden kártalanítási kötelezettség alól mentesíti a Sonyt, annak leányvállalatait, igazgatóit, alkalmazottait és képviselőit bármilyen követeléssel, kárral, veszteséggel, költséggel vagy kiadással kapcsolatban, amely a résztvevőnek a jelen Pályázaton történő részvételéből kifolyólag bármilyen módon felmerül, beleértve azt is, hogy a Sony felhasználja a beküldött fotókat, és a résztvevő elfogadja vagy felhasználja a nyereményeket.
 1. A Sony semmilyen kifejezett vagy vélelmezett kötelező biztosítékot vagy garanciát nem vállal a Pályázattal vagy a díjakkal kapcsolatban a jelen feltételekben kifejezetten megfogalmazottakon kívül. A Sony nem felelős semmilyen műszaki hibáért, sem az Instagram platformjának esetleges hibáiért, melyek következtében valaki nem tud részt venni a Pályázaton, illetve nem tud közvetlen üzeneteket fogadni vagy küldeni. A Sony nem kívánja kizárni a saját gondatlanságából eredő halálesetért vagy személyi sérülésért vállalt felelősséget.
 1. A résztvevők személyes adatainak kezelése a Sony adatvédelmi szabályzatának megfelelően történik, és az adatokat kizárólag a Verseny lebonyolítása és népszerűsítése érdekében használjuk fel, beleértve a Versennyel kapcsolatos kommunikációt, a nevezések kezelését, a díjak kiosztását, a nyertes nevezések megjelenítését, a Sony marketing- és promóciós tevékenységét, valamint ezen tevékenységek járulékos céljait is. A győztes pályamunkák esetében a Sonynak jogában áll közzétenni a győztes nevét, országát és a fényképezőgépével kapcsolatos adatokat, amennyiben ez ellen az adott személy nem tiltakozik.
 1. A résztvevők által megadott személyes adatokat a szervező megsemmisíti vagy törli a Pályázat végén, kivéve a díjnyertesekét és azon résztvevőkét, akiknek a fotóit a szervező felhasználja.
 1. Amennyiben a Sony nem tudja érvényesíteni ezen szabályok vagy feltételek bármelyikét, az nem jelenti azt, hogy lemond az adott rendelkezésről.
 1. Hacsak a résztvevő lakóhelye szerinti ország jogszabályai másként nem rendelkeznek, a Pályázat (köztük a részvétel követelményei és a jelen feltételek) esetében az Egyesült Királyság jogrendje hatályos, és bármilyen vita esetében Anglia és Wales bíróságai illetékesek.

 

 

Korábbi győztesek

Regisztrálj az α Universe hírlevelére

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod az α Universe hírlevélre.

Kérjük, adj meg érvényes e-mail-címet.

Elnézést! Valami elromlott.

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod.